Ketsuppipulloefektiä aktivoimassa

Olen nyt reilun kuukauden perehtynyt Oamkin tilanteeseen – hektistä on ollut. Pika-analyysini on, että organisaatiossa on paljon korkeatasoisia osaamisalueita, mutta kokonaiskoordinoinnissa on petrattavaa.

Katson, että toiminta- ja laatujärjestelmää kehittämällä, yhteisillä pelisäännöillä, parhaiden käytäntöjen levittämisellä ja fiksuilla organisointiratkaisuilla on mahdollista vapauttaa asiantuntijaorganisaation koko potentiaali. Tämä on erityisesti mahdollista, koska Oamkin lähtökohdat ovat mainiot: erinomaiset hakijaluvut, riittävä koko (ei päällekaatuvia rakenteellisia ongelmia), dynaaminen elinkeinoelämä ja vetovoimainen kaupunki ympärillä, erinomainen sidosryhmä- ja ylläpitäjäyhteistyö, vastuualueena koko Pohjois-Suomi.

Näen oman roolini paljolti saarnamiehenä ja innostajana, jonka tulee saada aikaan joukkueurheilussa lanseerattu ketsuppipulloefekti. Yksin en kuitenkaan siihen pysty: tehdään se yhdessä! Let’s do it now!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *