Puhtia ja vireyttä liikunnasta

Olin 2. helmikuuta Oulun korkeakoululiikunnan tilaisuudessa ravintola Otto K:ssa. Tilaisuus oli erinomaisesti järjestetty ja henki kaikin tavoin liikuntaan mielestäni aina liittyvää positiivista virettä. Itse olen aina ollut innokas liikkuja, suunnistuksessa kilpailutasollakin. Liikunta on tuonut runsaasti henkistä vireyttä työelämäänkin; ennen kaikkea se on ollut henkireikä ja rentoutumisen muoto haastavien työtehtävien vastapainona. Kun tiukan työpäivän jälkeen on lähtenyt iltarasteille ja on pummannut ykkösrastia viisi minuuttia, on joutunut toteamaan, että pitäisiköhän tähän suunnistukseen keskittyä. Ja reitiltä maaliin tultua huomaa, että sinne metsään ne stressipaineet jäivät. Sama pätee toiseen suosikkilajiini golfiin.

Myös opiskelijalle liikunta antaa hyvät eväät suoriutua opiskelupaineista. Olen huomannut, että aktiivisesti urheilua harrastavilla myös opiskelu sujuu suunnitelmallisesti ja aikataulussa. Erityisesti yksilölajien urheilijat ovat tottuneet suunnittelemaan ajankäyttönsä harjoituksineen ja leireineen systemaattisesti; sama systemaattisuus näkyy opiskelusuorituksissa.

Oulun korkeakoululiikunta on saavuttanut valtakunnallista mainetta, koska siinä ammattikorkeakoulun ja yliopiston liikuntatarjonta on koottu mallikelpoisesti opiskelijoiden ja henkilöstön saataville. Runsas valikoima taloudellisesti tuettuja liikuntamahdollisuuksia houkuttaa uusia liikunnan harrastajia mukaan.

Sovitaanko, että nähdään ladulla. Ja innokkaimpien kanssa vaikkapa Jukolan viestissä, maailman arvostetuimmassa suunnistusviestissä, joka ensi kesäkuussa järjestetään Nurmijärvellä Kytäjän maastoissa. Mutta ennen sitä, aurinkoisten hiihtokelien ollessa ovella, toivotan kaikille liikunnallista kevättalvea – kullekin omalla tavallaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *