Korkattu on ja auki pysyy!

”Tuo maistuu ihan suihkusaippualle”

”Mikä lie lakan tai tärpätin tuoksu tässä on”

”Onpa kauniin kullan sävyistä, mutta maun puolesta en kyllä ostaisi”

”ihan selkeästi saunajuoma ja tuo aiempi sopisi liharuokien kanssa”

”Onko tämä edes olutta?”

Tällaisia asiantuntevia viisauksia me alumnilaiset jakelimme toisillemme perjantaina 11.6. kun korkkasimme kesän alkaneeksi. Kesän Korkkajaisten ohjelmassa oli muun muassa oluen maistelua, joka vaikutti sopivan porukallemme paremmin kuin nenä päähän. Jos viininmaistajaisista saattaakin olla hieman elitistinen kuva, niin oluen maistelua sellainen ei leimaa. Jokainen on yhtälailla asiantuntija, vääriä tai oikeita vastauksia ei ole. Jopa allekirjoittanut, jonka mielestä tiskirättikin on olutta parempaa, oppi paljon uutta Oulun olutseuran asiantuntevassa huomassa.

Kesän Korkkajaisista päällimmäisinä jäivät kuitenkin mieleen letkeä tunnelma, hyvä ruoka ja sitäkin parempi seura, rennon reipasta musiikkia unohtamatta. Sääkin suosi niitä, jotka vielä Korkkajaisista suuntasivat kaupungin humuun. Jälleen kerran tuli todistettua, ettei alumni-toiminnan aina niin vakavaa tarvitse olla. Kuka sitä jaksaisi niska hiessä ja otsa kurtussa vaan pakertaa, jollei välillä pääsisi vaihtamaan vapaalle? Tunnelmakuvia löytyy facebookista, käykää tsekkaamassa.

Nyt suosittelenkin, että vast’ ikään korkattu kesä pyhitetään leppoisalle lomailulle.  Asialliset hommat hoidetaan, mutta muuten ollaan kuin Ellun kanat. Tajusin tuossa juuri, että itse olen oikeasti viettänyt kesälomaa kuusi vuotta sitten. Opiskelijana sellaiseen ei ollut varaa ja ei oikein tällaisella pätkätyöläiselläkään. Mitäs jos tänä kesänä repäisisi ja opettelisi sen rentoutumisen jalon taidon?

Myös Alumniyhdistys vaihtaa nyt vapaalle. Uusin voimin ja uusin kujein palaamme asiaan sitten loppukesästä, hieman ennen kuin Oamkin opiskelijat aloittavat puurtamisensa. Syksyn tullen tiedossa onkin vaikka ja mitä mukavaa, kuten naisten ilta syyskuussa ja Vuoden Alumnin – valinta cocktail-tilaisuuksineen marraskuussa. Sellainen isompi hankekin, Alumniportaali, näkee päivän valon loppu vuodesta. Vanhaan tuttuun malliin jatkamme myös ala- ja yksikkökohtaisten alumni-iltojen viettoa. Ja näkee meitä monessa muussakin mukana, ei muuta kuin silmät sekä korvat auki.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin! Kunnes jälleen kohtaamme =)

Anni Jyrinki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *