Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Laatuaika

Ajatukset karkaavat aika ajoin jo kesälomaan ja sen myötä tuleviin mukaviin, rentouttaviin hetkiin. Aah, nautinnollista laatuaikaa tiedossa! Uppoudun hetkeksi tähän niin houkuttelevaan mielikuvitusmaailmaan. Pyöräilen Ahvenanmaan saaristossa kirkkaassa auringonpaisteessa. Aurinko kuumottaa mukavasti ihoa. Kevyt tuulahdus kutittaa kasvojani. Kotoinen tervan tuoksu leijailee meren rantaan jätetyistä puuveneistä. Kuulen laineiden liplatuksen ja lokkien huudon. Vihreää, sinistä.. kesän värit loistavat täydessä kukoistuksessaan suoraan edessäni. Pysähdyn, laskeudun pyörältä ja annan kaikki aistien herkistyä ja ottaa vastaan sen mitä ympäristöllä on sille tarjottavanaan. Totean hiljaa mielessä: ”Tätä on Suomen kesä parhaimmillaan”.

Tämä on vain yksi pieni näyttö siitä, mitä voi olla kesän laatuaika. Tietysti kesäloman suunnittelu on käynnistynyt jo hyvissä ajoin kevättalvella. Ennen toteutusvaiheeseen pääsyä internetin lukuisat matkasivustot ovat tulleet tutuiksi ja suosituimmat sivustot ovat päätyneetkin selaimen kirjanmerkkeihin. Jotta benchmarking tuottaisi parhaan hyödyn, työkavereita ja ystävien lomakokemuksia on analysoitu ja vertailtu yhteisissä katselmuksissa. Kokonaiskuva kesäloman ykköskohteesta muodostui lopulta varsin kivuttomasti.

No suunnitelmat on tehty ja kesäloma realisoituu varsin pian. Tiedossa on täysi kuukausi laatuaikaa. Ensimmäistä matkaa odotetaan jo kuumeisesti. Suunnitelmissa on matkan lisäksi myös ystävien näkemistä, liikuntaa, grillailua ja vain oleskelua. Kuukausikelloa ei ole siis laadittu tiukaksi ja ehdottomaksi – pienet hukkapalat sallitaan. Joku on sanonut, että laatuaika tarkoittaa veruketta vastuuttomuudelle. Minä ainakin aion varata vuosikelloon laatuaikaa aina kun on mahdollista.

Niko Männikkö, Sosiaali- ja terveysalan yksikkö

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *