Laatu tuli tutuksi?

Auditointi lähestyy ja laatuasiaa pitäisi viedä tiedoksi IT-väelle. Toimeksisaaneena olen pakannut eväsreppuuni ”laatuleipää” ja löytänyt perille oikeaan osoitteeseen. Paikalla on enimmäkseen vieraita kasvoja, joitain tuttujakin sentään. Alkujännäyksen jälkeen päästään asiaan ja auditoinnin salat paljastuvat sanojen soljuessa. Näin ainakin omasta mielestä.

Pääsen sivulle, jossa on linkki intran auditointimateriaaliin, kun kalvosulkeiset yllättäen keskeytyvät. Joku rohkea korottaa äänensä sanoakseen: ”Anteeksi, kun keskeytän, mutta sä puhut meille ihan vieraita asioita. Koskeeko nämä edes meitä?”. Tätä en osannut odottaa. Aika on oikea ja paikkakin selvisi neuvonnasta. Paikalla on uuden IT-yksikön henkilökuntaa aivan kuten pitikin. Jutellaan ja selvitellään. Töitä on kuulemma tehty tähän asti Osaon puolelle, mutta esimiehen mukaan jatkossa voi pukata myös Oamkin keikkaa. Eli loppujen lopuksi ollaan kuitenkin ajankohtaisen ja oikean asian äärellä, vaikka hämmennys onkin ymmärrettävää. Eihän kaikilla ole käytössään edes intra-tunnuksia. Alan myös oivaltaa, miksi alussa kovin harva nosti kätösensä sen merkiksi, että laatuauditointi on tuttua.

 Annetut 5 – 10 minuuttia ovat kuluneet loppuun ja lopettelen selostusta konkreettisiin asioihin: kehittämiskohteiden esittelyyn. Sovitaan myös, että intra-tunnuksia toimitetaan sitten jälkikäteen niitä tarvitseville. Takaraivossa polttelee pienoinen harmitus siitä, että laatuasiat näyttäytyivät tänään joillekin ensi kertaa auditoinnin muodossa. Tuntuu, että taas ollaan alussa tai ainakin pitäisi olla. Olenhan itsekin opiskeluaikoina manannut koulutuksia, joissa niin sanoakseni hypätään suoraan rattiin, vaikka ei olla koskaan autoa nähty.

 Jään innolla odottelemaan tilaisuutta, jossa olemme kaikki IT-palveluiden ihmiset koolla ja laatuasioita avataan oikeaoppisella tavalla. Lähdetään liikkeelle siitä, mikä on uutta, ja jatketaan siihen, miten laatua tehdään tällä porukalla tästä eteenpäin. Onpa sellainen tilaisuus jo tiedossakin.

 Johanna Liimatainen, sovellussuunnittelija, IT-palvelut

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *