Oulun Sosiaali- ja terveysalan kirjaston muutto väliaikaistiloihin

Sosiaali- ja terveysalan kirjasto ehti toimia Oulussa osoitteessa Professorintie  5 vuodesta 1991. Tältä näytti Soten kirjastossa vielä vuosi sitten:

 

 Aikaa myöten tilat kuitenkin kävivät ahtaiksi ja monta vuotta haaveiltiin isommista tiloista kirjaston tarpeisiin. Uudisrakennukselle saatiin lopulta lupa ja muutokset tuulet alkoivat puhaltaa myös Soten kirjastossa. Alkoi uuden kirjaston suunnittelu ja keväällä 2011 rakennustyöt olivat jo täydessä käynnissä.

 

Suoraan uuteen kirjastoon ei kuitenkaan päästy muuttamaan, sillä uudet tilat valmistuvat vasta jouluksi 2011. Ruokala tarvitsi kuitenkin kirjaston entiset tilat käyttöönsä, joten kirjaston oli väistyttävä alta pois. Tämän vuoksi kesän korvilla tuli eteen muutto väliaikaistiloihin. Muuttomatka ei onneksi ollut pitkä, sillä kirjaston väliaikaiset tilat sijaitsevat OSAO:n Kontinkankaan yksikön puolella.

Kirjastomme sijaitsee tällä hetkellä Kontinkankaan yksikön entisessä liikuntasalissa, jota on hieman remontoitu muuttuviin tarpeisiin. Pääsimme tutustumaan uuteen työtilaan etukäteen, ja melko tyhjältä näytti väliaikaiskirjasto vielä pari päivää ennen muuttoa:

Hiirenkorvien kasvaessa alkukesän aurinkoisina päivinä kirjaston henkilökunta aloitti pakkausurakan. Me pakkasimme kirjat, lehdet, videot ja kaiken muun materiaalin muuttolaatikohin…

Ja vihdoin koitti muutto. Parissa päivässä muuttomiehet purkivat kirjaston hyllyt ja muut huonekalut sekä kasasivat ne väliaikaisen kirjaston tiloihin. Lopuksi piti vielä muuttaa pakkaamamme laatikot ja muut tavarat.
 
Sitten alkoi tavaran purku uusiin tiloihin.
 

Hiljalleen kaikki asiat ovat löytäneet paikkansa väliaikaistiloissakin. Kesäkuun 13. päivä kirjasto avasi taas ovensa.

Muutto on kuitenkin mielessä koko ajan, sillä jo jouluna 2011 on tiedossa muutto Kontinkankaalle valmistuviin uusiin tiloihin, jossa on myös kirjastolle kokonaan uudet puitteet. Tältä näytti tuleva kirjasto syyskuun puolivälissä, eli seinät alkavat olla jo paikoillaan, mutta tilat ovat vielä vähän vaiheessa…

Siihen saakka kuitenkin näkemisiin osoitteessa Kiviharjuntie 8!

 

 

Sanna Savolainen,
uutta muuttoa odotteleva Sosiaali- ja terveysalan kirjastolainen

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *