Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

1,5 kilometriä erottaa, kirjasto yhdistää

1,5 kilometriä erottaa, kirjasto yhdistää

Yleisimpiä kysymyksiä Raahen korkeakoulukirjaston asiakkailta on viime keväänä ja tänä syksynä olleet kirjastopalvelujen saantiin liittyvät kysymykset. Raahessahan tehtiin keväällä isoja muutoksia, kun Liiketalouden yksikön Raahen opiskelijoiden ja henkilökunnan oli muutettava Raahen Porvari- ja Kauppakoulun tiloihin. Tekniikan ja talouden väen väliin tuli siis 1,5 kilometrin matka Rantakatua. No vähän muutoksessa lohduttaa se, että sillä matkalla näkee kaunista merenrantaa ja saa raitista ilmaa – yleensä tietenkin reiluhkon tuulen tuomana.

Koska Raahen opiskelijoita opetetaan nyt kahdella kampuksella, kohtaamispaikkoja tekniikan ja talouden opiskelijoiden kesken on vähän. Paitsi että molemmat voivat tulla amkin kirjastoon!

Siis ammattikorkeakoulun kirjastopalvelut ovat edelleen yhdessä paikassa. Tai eivät aivan, sillä oikeastaan kirjastopalvelut talouden opiskelijoille lisääntyivät, kun myös RPKK:n kirjastossa on luettavissa lehtiä – jopa enemmän kuin amkin kirjastossamme – sekä käytettävissä tietokoneita, tulostin, skanneri ja kopiokone.

Kirjastoja erottaa se, että lainaus amkin opiskelijoille on mahdollista vain amkin kirjastossa! Toisin sanoen edelleen vain meiltä löytyvät lainattavat kurssikirjat ja muut materiaalit. Samoin Oamkin Oulun ja Oulaisten kirjastojen kokoelmat ovat lainattavissa amkin kirjastosta vanhaan malliin.

No RPKK:n kirjaston hyllystä löytyy kyllä jokaista kurssikirjaa yksi käsikirjastokappale – sen jälkeen, kun opettajat varmistavat käytössä olevat kurssikirjat tai ne selviävät sitä mukaa, kun opiskelijat lainaavat meiltä kurssikirjoja… Niitä voi lukea kirjastossa paikan päällä, tai skannata tai kopioida omaan käyttöön. Ainakin kielten kirjojen kopiointimahdollisuudelle toivottavasti on kysyntää, sillä merkintöjen tekeminen kirjaston kirjoihinhan on kiellettyä. Itse asiassa Porvari- ja Kauppakoulun kirjaston kopiokone varmasti tekee huomattavasti parempaa jälkeä kuin amkin kirjaston vanha kone…

Okei, vielä yhteenvetona kaikki edellinen tiivistettynä yhteen lauseeseen: Raahen korkeakoulukirjasto palvelee kaikkia asiakkaitaan kuten tähänkin asti!

Tervetuloa kirjastoon!

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *