Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Philip K. Dick – Mahdoton planeetta (1990)


Mahdoton planeetta on kokoelma Philip K. Dickin vähemmän tunnettuja tieteisnovelleja. Lähinnä kirja toimii todisteena siitä, että Dick osasi ennen huumekokeilujaan kirjoittaa rakenteeltaan harkittua ja tiukkaa tieteisproosaa. Tyypillisessä Dickin novellissa mikään ei ole sitä miltä näyttää eikä kukaan ole se kuka luuli olevansa.

Lainasin kirjan Varastokirjastosta ja kulunutta kappaletta oli korjattu hyvin dickmäisesti: kirjan lopusta irronneet sata sivua oli sidottu keskelle kirjaa.

Kirjan novellista Väärä mies on tehty vähemmän onnistunut elokuvaversio:

 

-Marko

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *