Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Lauren St. John – Valkoinen kirahvi (2007)

Martinen syntymäpäivän yönä tapahtuu kamala onnettomuus, hänen vanhempansa kuolevat tulipalossa. Koska Martinella ei ole muita sukulaisia, hän joutuu muuttamaan isoäitinsä luokse Afrikkaan. Isoäiti kohtelee Martinea tylysti ja tuntuu, ettei hän haluasi tyttöä luokseen asumaan ollenkaan. Martine suree vanhempiaan ja tuntee itsensä yksinäiseksi.

Isoäiti hoitaa Sawubonan luonnonsuojelualuetta ja eläinhoitolaa. Eläinten seura piristääkin jonkin verran Martinea. Eräänä yönä hän kuitenkin näkee myrskyssä tarunomaisen valkoisen kirahvin. Martinesta tuntuu, että vain valkoinen kirahvi pystyy lievittämään hänen suruaan. Hänen on saatava tavata valkoinen kirahvi uudelleen! Kun Martine livahtaa suojelualueelle tapaamaan kirahvia, hän törmää salametsästäjiin. Pelastuvatko Martine ja valkoinen kirahvi salametsästäjiltä? Entä mikä on lahja, josta ennustaja puhui Martinelle tämän tullessa Afrikkaan?

Mukaansa tempaava lastenkirja on hyvää luettavaa myös aikuisille. Kirjan teksti on sujuvaa ja miellyttävää ja myös juoni on onnistunut.  Eläimet ovat lapsilukijoiden mieleen, mutta niiden lisäksi kirjassa käsitellään myös vakavampia aiheita, kuten erilaisuutta ja surua. Kirjailija onnistuu luomaan todentuntuisia maisemia; kirjan lukeminen on aivan kuin matkustaisi Afrikkaan.

 

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *