Torey Hayden – Tiikerin lapsi (1996)

Torey Hayden (oikealta nimeltään Victoria Lynn Hayden) on yhdysvaltalainen psykologi ja erityisopettaja. Hän on kirjoittanut useita teoksia ongelmalapsista, joihin on uransa aikana törmännyt.

Oma suosikkini näistä teoksista on vuonna 1996 ilmestynyt Tiikerin lapsi.  Tämä psykologinen romaani on tositarina kuusivuotiaasta Sheilasta, jonka äiti on hylännyt ja alkoholisti isä pahoinpidellyt. Sheila ei puhu, ei itke eikä reagoi mihinkään, ja hän joutuu Haydenin vetämälle häiriintyneiden lasten luokalle. Pian Hayden huomaa, että Sheila on poikkeuksellisen lahjakas ja haluaisi kovasti auttaa tyttöä, mutta ensin hänen on voitettava Sheilan luottamus itselleen.

Tiikerin lapsi on surullinen ja koskettava tarina, joka saa varmasti lukijan kuin lukijan liikuttumaan. Luin kirjan ensimmäisen kerran yläasteella, kun kaverini oli suositellut sitä minulle. Siinä oli pitkästä aikaa sellainen kirja, jonka lukemista ei kerran aloitettuaan voinut lopettaa!

-Henna K.-

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *