Kevätaurinko jo kilottaa silmiin

Kevättalven aurinko lämmittää jo mukavasti, joten on aika herätä blogikirjoitteluun –  muutenkin kuin johdon yhteisen Piuhan päästä –blogin osalta. Helmikuu on mielenkiintoinen ja kiireinen kuukausi, kun toimitamme vastauksemme 17. päivä OKM:lle. Omasta mielestäni vastaesityksemme OKM:n leikkausesityksiin on suorastaan nerokas – joskaan ei toki kivuton meilläkään, kävi niin tai näin. Enemmän olen kuitenkin huolestunut tulevista rahoitusleikkauksista; lohtua tuo viime vuoden ennätysmäinen tutkintomäärä, mikä lievittää tulevia vuosien leikkaustarvetta. Ministeriön päätökset esitykseemme saamme pääsiäisen tienoilla, jolloin tiedämme myös auditoinnin tuloksen.

Auditointi-aasinsillalla pääsen omaan haastavaan projektiini: Novia-amk:n auditointiryhmän puheenjohtajuuteen. Auditointivierailu on ensi viikolla, och allt på svenska! Lisäksi auditointi on ensimmäinen uudella auditointimenettelyllä, jossa itsearvioinnin rooli ja auditointiryhmän työmäärä korostuu aiempaa enemmän. Haastava projekti; uskoisin sen syövän yhteensä vähintään kahden viikon työpäivät, joista suuri osa omalla ajalla. Onpahan kuitenkin opettavaista monessa suhteessa!

Ammattikorkeakoulu-uudistuksen etenemisessä on odotettavissa mielenkiintoiset ajat: miten Kemi-Tornion leikkaukset etenevät, miten Keski-Pohjanmaan amk:n leikkausten käy, tuleeko Ylivieska loppujen lopuksi Oulun syliin, miten yhtiöittäminen Oulussa ja Rovaniemellä etenee, …?

Tässäpä kevättalven ja myöhempiä haasteita kerrakseen, kun vielä lisätään omat tuloksellisuushaasteemme – eipä tule aika pitkäksi! Yhdessä kuitenkin onnistumme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *