Matt Haig: Radleyn perhe

”Ole ylpeä siitä, että käyttäydyt kuten tavalliset ihmiset. Noudata normaalia päivärytmiä, hanki vakituinen työpaikka ja seurustele sellaisten ihmisten kanssa, joilla on vakaa käsitys oikeasta ja väärästä.
Pidättäytyjän käsikirja ( toinen painos), s.89”

Radleyn perhe on aivan tavallinen perhe, joka asuu englantilaisessa lähiössä. Heillä on samanlainen talo, samanlainen perheauto ja samanlainen puutarha kuin kaikilla muillakin. Paitsi että kaikki tämä on vain kulissia: Radleyt ovat pidättäytyjiä, vampyyreja, joiden elämäntapana on verestä pidättäytyminen. Tosin perheen teini-ikäiset lapset Rowan ja Clara eivät vielä tiedä olevansa vampyyreja… Perheen yrittäessä elää tavallista, normaalista poikkeamatonta elämää kaikki uhkaa sortua, kun perheen tyttäreen iskee YVH – Ylivoimainen verenhimo. Perheen elämää sotkee vielä entisestään paikalle ilmestyvä salassa pidetty setä Will, joka on aktiivinen vampyyri. Varsinkaan perheen äiti Helen ei vaikuta olevan kovin mielissään sukulaisen vierailusta.

Radleyn perhe on ehdottomasti lukemisen arvoinen. Kirja imaisee mukaansa eikä lukemista voi jättää kesken: kokoajan paljastuu uusia salaisuuksia.  Koska luvut ovat mukavan lyhyitä, on aina pakko lukea vielä yksi… Radleyn perhe –romaani ei mässäile verellä, vaan se käsittelee perheen elämää ja heidän ponnistelujaan elää tavallista elämää, veren himosta huolimatta. Tästä huolimatta parhaiten kirja sopisi luultavasti jännitys-genreen.

-Mari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *