Katariina Romppainen: Mustikkasoppa (2011)

Tämä viihdekirjallisuudeksi luokiteltava romaani kertoo 28-vuotiaasta Sini-Marjasta, joka on gradua vaille valmis kirjallisuuden maisteri. Hän on lyhyitä suhteita harrastava sinkku, jonka läheiset vihjailevat vakiintumisesta ja perheen perustamisesta. Asiaa ei helpota se, että Sini-Marjan siskolla on jo mies sekä 4 lasta. Oman lisänsä tähän soppaan tuo myös dementiaa sairastava ja rivoja puhuva mummo, joka näkee asiat välillä liiankin tarkasti. Siksi perhejoulu vanhempien luona ei kuullosta houkuttelevalta, mutta muitakaan vaihtoehtoja Sini-Marjalla ei ole.

Joulupäivän aamuna Sini-Marja menee äitinsä kanssa joulukirkkoon ja tapaa siellä teinivuosiensa rakkauden perheineen. Sen seurauksena Sini-Marjan biologinen kello alkaa tikittää. Hän päättää etsiä itselleen elämänkumppanin, mutta se ei olekaan niin yksinkertaista. Samaan aikaan kun Sini-Marjan miehen metsästys epäonnistuu kerta toisensa jälkeen, hänen vanhempansa eroavat ja hän riitaantuu äitinsä, siskonsa sekä ystävänsä kanssa. Lisäksi hänen työkaverinsa Saku katoaa jäljettömiin. Miten Sini-Marjalle käy, kun kaikki jättävät hänet? Entä löytääkö hän koskaan unelmiensa prinssiä?

Mustikkasopan kerronta on sujuvaa ja mukaansatempaavaa. Tarinassa on monia kommelluksia ja tapahtumat ovat tavallisia sattumia tavallisesta arjesta. Kertomuksen voisi sijoittaa mihin tahansa suomalaiseen kylään tai kaupunkiin. Siksi pidin tästä kirjasta niin paljon, että luin sen alusta loppuun yhden illan aikana. Suosittelen Mustikkasoppaa erityisesti niille, jotka haluavat lukea jotain kevyttä ja viihdyttävää.

-Riikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *