Hommista kiinni

Pari viikkoa on kulunut Nooran blogikirjoituksesta, ja siinä ajassa on ehtinyt tapahtua paljon. Erikoista on ollut se, etten ole kertaakaan käynyt Helsingissä. Tammikuun aikana tuli nimittäin pääkaupungissa vierailtua peräti kolmeen otteeseen. Onneksi seuraava Helsingin reissu tulee jo viikon päästä.

Jos ensimmäinen kuukausi meni enemmän tai vähemmän ihmetellessä ja tutustuessa omiin työtehtäviin, nyt on päästy jo varsinaisten hommien makuun. Lähtölaukaukselta tarttui aivoihin paljon hyödyllistä tietoa ja siinä sivussa jopa joitakin sosiaalisia kontaktejakin.

Järjestimme hallituksen kanssa OSAKOn uusille edaattoreille perehdytysviikonlopun 27.–28.1. Predari pidettiin tällä kertaa aika tarkalleen keskellä korpea, Ylikiimingissä Vasamon leirikeskuksessa. Uudet edustajat ahdettiin täyteen tietoa, ja muutama uusvanha sai varmasti mukavaa kertausta harmaisiin aivosoluihinsa. Lauantaina paikalla oli myös Emmi SAMOKista, valitettavasti hiukan kiireisenä. Mutta oli mukavaa, että sieltäkin päin oli edustusta.

Predarin päätteeksi pidetyssä edustajiston kokouksessa keskustelu oli ilahduttavan vilkasta. Kunnallispoliittinen ohjelma hyväksyttiin. Sen sijaan muutettavana olleet säännöt palautettiin pöydälle ja niitä käsitellään seuraavassa kokouksessa.

Oli Predarissa virallisen ohjelman lisäksi myös vapaa-aikaa. Perjantai-iltana tutustuimme toisiimme ja edaattoreille tarpeelliseen termistöön kivan sanaselitysleikin avulla. Joukossa oli myös joitakin sisäpiirivitsejä. Ainakin yksi minulle kohdistettu erottui joukosta. Hamko rules! Illalla vielä saunottiin ja kaikki paitsi minunkaltaiseni nössöt uiskentelivat lumihangessa.

Predarin jälkeen hallitus palasi arkeen. Pidin ensimmäisen liikunta- ja hyvinvointitiimin kokoontumisen, jossa vaihdettiin kuulumisia ja suunniteltiin tulevaa. Tiedossa on ainakin iso hyvinvointitapahtuma 14.3. liiketalouden yksikössä. En vielä tarkemmin tiedä mitä kaikkea siellä tapahtuu, mutta ainakin verta luovutetaan.

Viime keskiviikkona kävimme Markuksen kanssa ständeilemässä ja keräämässä ravintolapalautetta liiketalouden yksikössä. Olemme saaneet nyt palautetta kaikkien yksiköiden ravintoloista, ja valmistelemme kannanottoa asiasta. Samana päivänä tutustuin myös opiskeluterveydenhuollon henkilökuntaan. Palaamme asiaan varmasti vielä monta kertaa tämän vuoden aikana.

Tämän vuoden OSAKOn mainosflyeri on minun käsialaani. Sitä tein viime viikolla, ja parannusehdotusten jälkeen sen pitäisi olla kohta valmis. Valitukset sen suunnattomasta rumuudesta voi osoittaa suoraan minulle.

Hankifutisjärjestelyt ovat vieneet melko suuren osan ajasta tällä viikolla. Tapahtuma järjestettiin eilen keskiviikkona ja se oli varsin onnistunut. Parinkymmenen asteen pakkanen ei pelottanut osallistujia eikä järjestäjiä. Parannettavaa toki jäi, etenkin kun OSAKO järjesti hankifutistapahtuman ensimmäistä kertaa. Ensi vuonna onnistutaan jo paljon paremmin!

Ensi viikolla tosiaan pääsen taas reissailemaan Helsinkiin. Siellä Opiskelijoiden liikuntaliitto järjestää hallitusten liikuntatoimijoille sektoritapaamisen. Olen alkanut jo valmistautua siihen listaamalla asioita, joita haluan ehkä nostaa esille. Kuulemma myös kunnallisvaaleista keskustellaan. Odottelen tapaamista innolla, toivottavasti siellä on myös mukavaa!

Lopuksi se haiku.

 

Elämä haisee

Mutta joskus myös tuoksuu

Älä luovuta   

 

Terveisin söpö sopo Vessu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *