Thomas H. Cook: Yön säännöt

Julkaisuvuosi: 1998

Alkuperäinen nimi: Instruments of Night

Paul Graves on tunnettu jännityskirjailija, jonka viimeisin teos ei vain ota valmistuakseen. Hän saa kirjeen Allison Davies –nimiseltä naiselta, joka kutsuu Gravesin kotiinsa Riverwoodiin ratkaisemaan vanhaa murhaa. 50 vuotta aiemmin nuoren Allisonin ystävä Faye löydettiin kuristettuna metsästä, eikä murhaa koskaan ratkaistu.

Yön säännöt on hyytävä psykologinen trilleri, joka ei kuvaa vain murhatutkimuksia, vaan menee henkilöiden pään sisälle paljastaen heidän syvimmät ja salatuimmat ajatuksensa. Kirjan päähenkilön muistot lapsuudesta, jolloin hän joutui todistamaan sisarensa raa’an murhan, tulevat erottamattomaksi osaksi tarinan nykyhetken tapahtumia. Kirjailijan tyyli on hyvin persoonallinen, tapahtumia kehitellään hitaasti ja vain pieniä palasia paljastetaan lopussa odottavasta totuudesta.

Yön säännöt sopii sellaisille lukijoille, jotka tahtovat uppoutua lukemaansa tekstiin, ja miettiä tarinaa ja sen hahmoja vielä pitkään viimeisen sivun jälkeen.  

– Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *