Kunnallispolitiikkaa ja laskiaispullaa

Edelliset viikot ovat malliesimerkki siitä, kuinka vaihtelevaa työskentely opiskelijakunnan hallituksessa voi olla. Viime tiistaina minä (eli Liisa), hallituksen puheenjohtaja Markus ja pääsihteeri Tapio matkustimme taas Helsinkiin SAMOKin tapahtumiin. Ohjelmassa oli edunvalvontakoulutus, pj-ps-tapaaminen sekä pj-evakko. Nuo pj-evakot ja ylipäätään tapahtumat ovat valtavan tärkeä tuki tällaiselle aloittelevalle toimijalle. Tämän parin kuukauden aikana, minkä olen hallituksen varapuheenjohtajan toimea hoitanut, olen oppinut paljon uutta sekä saanut myös itsevarmuutta työhöni.

Kestoteemoja alkuvuodessani ovat olleet vuosijuhlat ja ympäristötyö. OSAKO viettää 15. vuosijuhliaan toukokuussa, ja järjestelyt ovat täydessä käynnissä.  Ympäristöasioita olen käsitellyt sekä OSAKOn että Oamkin ympäristötiimeissä: seuraavan kerran Oamkin tiimi kokoontuu tämän viikon perjantaina. Tänä vuonna tiimissä luodaan Oamkin kestävän kehityksen suunnitelma vuoteen 2015. OSAKOn luomuruokapiirin kehittely on myös lähtenyt käyntiin alun yskähtelyjen jälkeen. Sivusto toteutetaan tietojenkäsittelyn opiskelijoiden projektina. Tilaamaan ruokapiiristä pitäisi päästä syksyllä, ja tilata voivat sekä opiskelijat että henkilökunta.

Keskiviikkona 22.2. oli tärkeä päivä: OSAKOn, OYYn ja O’Diakon yhteisen kunnallispoliittisen ohjelman julkaisutilaisuus Valveella. Paikalla oli ilahduttavan paljon väkeä ja myös median edustajia. Jos ja kun haluamme ajaa kunnallisvaaleissa opiskelijoiden etuja, työ on aloitettava jo nyt kun puolueet eivät ole vielä lyöneet lukkoon omia ohjelmiaan. Kärkiteemojamme ovat opiskelijahyvinvointi eli liikunta ja terveydenhuolto, sekä joukkoliikenne.

Tänään puolestaan nähdään erilainen puoli hallitustyöstä Laskijaisen muodossa. Pullan leipominen ja tarjoilu, laskutyylien tuomarointi ja lipunmyynti illalla baarin ovella ovat mukavaa vaihtelua (etenkin ne pullat).

 

Hautuumaavuoro

lipunmyynnissä tänään

miksi lupasin?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *