Max Brooks – Sukupolvi Z: Zombisodan aikakirjat

Max Brooks - Sukupolvi Z: Zombisodan aikakirjat

Niitä tuli tuhansittain, niitä pursui moottoritien kaiteiden yli, sivukatuja pitkin, talojen ohitse ja läpi… niitä oli niin paljon, niiden urahtelu yltyi niin äänekkääksi, että se kaikui korviimme suoraan huppujen läpi.”

Sukupolvi Z on scifi-kertomus ihmiskunnan taistelusta zombeja ja ihmisrodun sukupuuttoon kuolemista vastaan. Kirjaan on koottu aikalaishaastatteluja ympäri maailmaa, joiden avulla selviää zombisodan lähtökohdat ja eteneminen. Yksilöhaastatteluista selviää miten äärimmäisiin ratkaisuihin eri maat ovat joutuneet turvautumaan. Kirjassa kuvaillaan ihmisluonnon synkimmät ja raadollisimmat puolet sekä se, kuinka ihmisten solidaarisuudella, neuvokkuudella ja kekseliäisyydellä sota voitettiin.

Kirjassa minua kiehtoi eniten sen rakenne: Brooks tarjosi palaset, josta lukija sai itse koota kokonaisuuden. Vaikka Sukupolvi Z on scifiä, antaa se ajateltavaa jonkin realistisemman maailmanlaajuisen katastrofin uhasta. Kirjaa voi suositella myös niille, jotka eivät ole perinteisen scifin/zombi kirjallisuuden ystäviä sen realistisen näkökulman vuoksi.

 

-Miska- 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *