Stepit –projektin seminaari Oulussa 28.3.12

Stepit –projektin seminaari Oulussa 28.3.12
Stepit –projektin seminaari Oulussa 28.3.12
Stepit –projektin seminaari Oulussa 28.3.12
Stepit –projektin seminaari Oulussa 28.3.12

AITOA TYÖELÄMÄYHTEISTYÖTÄ KORKEAKOULUIHIN Stepit –projektin seminaari pidettiin Oulussa viime viikon keskiviikkona.  Radisson Blu –hotelliin kokoontui tuolloin ympäri Suomen viitisenkymmentä seminaariosallistujaa, jotka edustivat korkeakouluhenkilöstöä, opiskelijoita ja alumneja. Stepit –projektin ydinajatuksena on ollut kiinnittää alumnit yhteistyön rakentajiksi työelämän ja korkeakoulujen välille. Seminaarissa kuultiin, kuinka tässä on onnistuttu, ja millaisia hyviä toimintatapoja kumppanuuden vahvistamiseen on löydetty.

Seminaarin alussa Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitysjohtaja Lasse Jansson, Oamkin apulaisjohtaja Timo Pieskä sekä Oamkin Alumnit ry:n puheenjohtaja Sanna Savolainen toivottivat seminaarivieraat tervetulleiksi omilla puheenvuoroillaan. Aamupäivän aikana kuulimme myös Kaivosyhtiö Keliber Oy:n toimitusjohtaja Olle Sirénin työelämäkumppanuuteen liittyvän puheenvuoron aiheesta ”Win-win kumppanuus yrityksen näkökulmasta”. Puheenvuoro oli loistava esimerkki siitä, mitä työelämäkumppanuus voi parhaimmillaan olla.

Runsaan ja maistuvan lounaan jälkeen seminaarin ohjelmassa oli projektin tulosten esittelyä osaprojekteittain. Olin itse mukana esittelemässä ”Palveluiden tuotteistaminen” –osaprojektia, jonka ideana on ollut tuotteistaa korkeakoulujen palveluita työelämän tarpeisiin yhteistyössä alumnien kanssa. Osallistuin syksyllä 2010 ja keväällä 2011 Oamkin Alumnit ry:n hallituksen kanssa workshopeihin, joissa arvioimme, ideoimme ja innovoimme yhdessä korkeakoulujen työelämäpalveluja. Näiden workshopien tulosten perusteella syntyi seminaarissa esittelemämme neljä palvelukonseptia: Asiantuntijayhteisö, Välitystori, Mentorointi sekä Alumnitarinat. Nämä konseptit ovat sovellettavissa missä tahansa korkeakoulussa koulutusalasta riippumatta. Lisää tietoa konsepteista ja muista päivän aikana pidetyistä esityksistä löydät Stepitin sivuilta materiaalipankista.

Seminaarin viimeisen tunnin saimme kuunnella mielenkiintoista paneelikeskustelua työelämäkumppanuuden vahvistamisesta. Keskustelussa pohdittiin muun muassa korkeakoulujen alumnitoimintaa, johdon ja henkilöstön alumniyhteistyötä, sitouttamisen merkitystä sekä yhteistyön hyötyjä. Keskustelu oli vilkasta ja aiheesta olisi varmasti riittänyt keskusteltavaa pidemmäksikin aikaa. Lopputuloksena saimme jälleen kerran todeta sen, miten tärkeitä työelämäkumppaneita alumnit korkeakouluille ovat.

Kiitokset vielä kaikille seminaarivieraille antoisasta päivästä!  Työ Stepit –projektin parissa jatkuu ja  seuraavista askelmistamme kuulette lisää myöhemmin.

 

Inka Marjoma

Stepit -projektisuunnittelija

Koko kirjoitus »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *