Koulutuksia ja palautetta

Kevät on OSAKOn koulutussihteerille kiireistä aikaa: on koulutettava uudet tuutorit ottamaan vastaan ensi syksyn innokkaat uudet opiskelijat. Kevään aikana OSAKO järjestää kaksi koulutusta perustuutoreille, jotka toimivat suomenkielisten koulutusohjelmien aloittavien opiskelijoiden tuutoreina sekä kv-tuutorikoulutuksen, jossa koulutetaan kv-tuutoreita toimimaan kansainvälisten vaihto- ja tutkinto-opiskelijoiden tuutoreina. Tuutorikoulutuksien lisäksi minut pitää kiireisenä autokoulu, jossa hyppään pitkästä aikaan oppilaan rooliin!

 

Perustuutoreiden ensimmäinen koulutus on nyt takanapäin ja seuraavaa koulutusta varten löytyi jo kehitettävää. Keräämme jokaisesta koulutuksesta palautetta ja pyrimme kehittämään koulutuksiamme vastaamaan paremmin opiskelijoiden toiveita. OSAKOn mielestä palaute on hyvin tärkeä osa koulutuksen kehittämistä. Oikeanlaisen palautteen antaminen, vastaanottaminen ja erityisesti sen käsitteleminen auttavat toiminnan kehittämisessä. Joten kannattaa panostaa rakentavan palautteen antamiseen, pari minuuttia vievä lappusen täyttäminen voi saada aikaan suuriakin kehitysaskelia kohti parempaa koulutusta.

 

Kevään aikana OSAKO kerää opiskelijoilta palautetta myös omasta toiminnastaan. Palautteen avulla OSAKO pystyy kehittymään entistä enemmän opiskelijaläheiseksi. Esimerkiksi viime vuoden palautteen perusteella OSAKOssa on kiinnitetty huomiota alkoholittomien ja koko perheelle sopivien tapahtumien järjestämiseen.

 

Viikkoni on todellakin ollut palautetta täynnä, sillä koulutusten palautteiden lisäksi olen saanut autokoulun opettajalta rakentavaa palautetta ajotaidoistani. Muutaman ajotunnin jälkeen opettajan mielestä ajotaitoni ovat alkaneet kehittyä hyvin, vaikkakin parannettavaa löytyy vielä tilannenopeuden hallinnasta sekä ajolinjoista. Mutta ennen niiden kehittämistä suuntaan katseeni lomailuun ja rentoutumiseen pääsiäispyhien ajaksi, sillä mieli levänneenä jaksaa paremmin!

 

Vaihdekepakko,

kytkin, jarru ja kaasu.

Näin matka jatkuu. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *