Kirjaston koottuja nuukuusvinkkejä

Olisipa kiva vuokrata viikonlopuksi leffa tai lukea pitkästä aikaa joku hyvä romaani, mutta kun kaikki on niin kallista, nurkat ovat ennestäänkin täynnä turhaa tavaraa, ja onhan nyt kuulemma joku Nuukuusviikkokin. Vaikka mistäpä sen edes tietäisi kun sanomalehteäkään ei raaski tilata…

Opiskeluun liittyvät palvelut toivottavasti ovatkin Oamkin kirjaston asiakaskunnalle jo tuttuja, mutta oletko tullut ajatelleeksi mitä muuta kirjaston kautta on saatavissa?

Kulttuurialan kirjastossa on monipuolinen kokoelma blu-ray- ja DVD-levyjä, joita Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat lainata. Jos ei ole käyntiä Kotkantiellä asti, leffaan voi tehdä Leevissä varauksen, ja valita noutopaikaksi lähimmän kirjaston toimipisteen. Uutuuksista tiedotetaan Oivassa ja Heimossa. Viikon laina-aikakin on pitempi kuin leffavuokraamoissa. CD-levyjä löytyy myös samasta kirjastosta, jos katselemisen sijaan tekee mieli kuunnella jotain hyvää.

Vaikka sanomalehtiä ei tilaisikaan kotiin, voi päivän lehdet käydä lukemassa kirjastossa. Aikakauslehtiäkin löytyy ammattilehtien lisäksi, esim. matkailusta, sisustamisesta, tekniikasta ja tieteestä kiinnostuneille. Uusinta numeroa voi lueskella kirjastossa, vanhempia voi hakea lainaksi tai klikata varaukseen. Kaikkien Oamkin kirjaston toimipisteiden kokoelmat löytyvät Leevistä, aineistoa kiertää kirjastojen välillä päivittäin, ja varausten tekeminen ei maksa mitään.

Leevin kautta onnistuu myös yhteislainaus Oulun yliopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjastoista, sekä Kuopion Varastokirjastosta, joka nimensä mukaisesti varastoi sellaista aineistoa jota muut kirjastot ovat kokoelmistaan poistaneet. Niinpä Varastokirjastosta löytyykin vähän kaikkea, korkeakoulukirjastojen lahjoittamista kurssikirjoista yleisistä kirjastoista peräisin olevaan kauno- ja tietokirjallisuuteen. Vaikka kirjat tulevat Kuopiosta asti, ne ovat usein noudettavissa Oamkin kirjastosta jo 1-2 päivän kuluttua tilauksesta. Laina-aikakin on pitempi kuin mitä Oamkin kirjaston aineistolla. Yhteislainaksi ei voi pyytää aikakauslehtiä, mutta artikkelikopiot Varastokirjastosta ovat Oamkin opiskelijoille ja henkilökunnalle maksuttomia.

Joissakin Oamkin kirjaston toimipisteissä on kierrätyshyllyjä, joista löytyy kirjaston poistokirjoja omaksi otettavaksi, tai joihin voi tuoda kotoa tarpeettomaksi jääneitä teoksia kavereille kierrätettäviksi.

Eikö sittenkään löytynyt mitään kivaa, pitäisikö kuitenkin ostaa oma? Kirjasto ottaa vastaan myös hankintaehdotuksia, ja mielellään niitä toteuttaa kokoelmapolitiikan ja aineistomäärärahojen rajoissa. Ehdotetusta teoksesta voi olla iloa ja hyötyä myös muille.

Kemissä on tehty kirjastolaskuri, jolla voi laskea kuinka paljon kirjastoa käyttämällä voi säästää oman ostamiseen verrattuna. Satasten säästäminen onkin aika helppoa!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *