Räntäsateesta seminaariin

Vuosi on alkanut todella vauhdikkaasti, kohta on jo toukokuu. Viime aikoina tehtävälistaa ovat värittäneet muun muassa Vuoden Opettajan valinnat, hallituksen jäsenten ja työntekijöiden kanssa käytävät kehityskeskustelut sekä erinnäiset OSAKOn järjestämät koulutukset. Luonnollisesti myös pian koittava vappu ja OSAKOn 15-vuotisjuhlat ovat olleet toimistolla jokaisen huulilla ja mielessä. Eikä näistäkään ilman stressiä ja huolta olla selvitty.

Se menneistä, haluan keskittyä jo tulevaan. Vapun ja vuosijuhlien lisäksi seuraavan viikon ja toukokuun hallituksen puheenjohtajan kalenterin täyttävät monet edustustehtävät niin Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liiton – SAMOK ry:n, Oamkin kuin valtakunnanpolitiikkaan littyvät tilaisuudet.

Tiistaina lähdemme yhdessä pääsihteeri Tapio Korhosen kanssa Helsinkiin tapaamaan muita opiskelijakuntien puheenjohtajistoa ja pääsihteereitä sekä uututena myös ylioppilaskuntien puheenjohtajistoa ja pääsihteereitä. Tapaamisen tarkoituksena on pohtia yhteistyökuvioita organisaatioiden välillä, syksyllä tulevia kunnallisvaaleja sekä opiskelijajärjestön hallintoon liittyviä asioita.

Oamkin tulevaisuutta pääsemme yhdessä hallituksen varapuheenjohtaja Liisa Komminahon kanssa kehittämään ja pohtimaan heti vapun jälkeen 2.-3.5. Oamkin strategiapäivillä on opiskelijakunnalla erinomainen mahdollisuus vaikuttaa koulumme tavoitteisiin ja suuntaviivoihin. Viikko tästä ja lähdemmekin ammattikorkeakoulupäiville keskustelemaan ja kuuntelemaan ammattikorkeakoulukentän uudistuksista. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään M/S Silja Symphonylla, mikä tuo tapahtumaan aivan uuden luonteen.

Tällä hetkellä kuitenkin suurimpana mielen päällä on ensi viikon keskiviikko. Ei OSAKOn kevätkokous, mikä myös on tärkeä tilaisuus, sillä kokouksessa käydään läpi vuoden 2011 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä valitaan uusi vaalilautakunta. Joudun itse tilaisuden jättämään väliin pari päivää sitten saamamme kutsun vuoksi. Valtionvarainministeri Jutta Urpilainen saapuu Ouluun keskustelemaan nuorten yhteiskuntatakuusta opiskelijajärjestöjen kanssa. Kunnallispoliitikkoja ja kaupungin päättäjiä olen aikasemmin päässyt tapaamaan, mutta kyllä ministerin tapaaminen pistää hieman jännittämään.

Haikun aiheeksi valitsen viime lauantaisen PoSIO-päivät reissun Kemiin.

 

Räntäsateessa

tuulessa ja tuiskussa

ihana Kemi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *