Arkea ja juhlaa

Viimeinen kuukausi on tarjonnut jokakeväiseen tapaansa tekemistä ja haipakkaa aamuista iltoihin. Vain muutamana päivänä työtehtävistä on pystynyt irrottautumaan ennen iltakuutta. Edellisten viikkojen aikana pääsihteerin normaalien työtehtävien lisäksi on tullut toimittua muun muassa cateringin järjestäjänä OSAKOn pitämissä tuutorikoulutuksissa, lehtimiehenä Osakolaisen juttujen kirjoittajana, lumityömiehenä kesäteatterilla vappua varten ja vapun muiden järjestelyjen parissa. Viime viikon tiistaina kävimme hallituksen puheenjohtajan, Markuksen kanssa Helsingissä puheenjohtajien ja pääsihteerien tapaamisessa. Toiveista huolimatta reissun antimina oli huomattavasti suurempi määrä kysymyksiä kuin vastauksia. Katseen pystyi kunnolla kääntämään tähän vuoteen vasta viime viikon keskiviikkona pidetyn kevätkokouksen jälkeen, jossa vuoden 2011 toiminta saatettiin pakettiin. Osin katseet ovat olleet jo tiukasti syksyssä, esimerkiksi jäsenistölle jaettavan kalenterin sisältö on pitänyt laatia ja toimittaa jo aikoja sitten ja muutenkin jäsenrekrytointikuvioiden ja muiden syksyä koskevien asioiden täytyy olla valmiiksi suunniteltuina jo hyvissä ajoin kevään aikana. Töitä on piisannut ja niitä kyllä riittää, tahtovat vain tunnit loppua vuorokausista kesken.

OSAKOn, Oulun yliopiston ylioppilaskunnan ja Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan yhdessä perustaman Opiskelijan Oulu ry:n toiminnassa tapahtuu jälleen pitkän hiljaiselon jälkeen. Opiskelijan Oulun nettisivuja tullaan päivittämään alkaneen toukokuun aikana. Viime viikkojen työn tuloksena julkaisimme maanantaina ensimmäisenä opiskelijajärjestönä Suomessa oman mobiilikortin. Tämän täysin uuden viestintäkanavan avulla opiskelijat saavat tietoa tapahtumistamme ja varsinaisen opiskelijakortin eduista nykyaikaisella, tuoreella ja kätevällä tavalla. Tässä vaiheessa jokaisella kolmella järjestöllä on oma tiedotuskanavansa, jossa voidaan julkaista ajankohtaisia uutisia, kanava opiskelijakortilla saatavista eduista ja kaikille koulutusalajärjestöille, killoille ja kerhoille tarkoitettu tiedottamisen kanava. Myöhemmin sovellukseen on luvassa kanavat Korkeakoululiikunnan päivittäiselle lajitarjonnalle sekä Sodexon ja Unirestan ruokalistoille, heti kunhan RSS –syötteet saadaan kunnolla toimimaan. Opiskelijan Oulun mobiilikortin voit ladata älypuhelimeesi maksutta täältä.

Opiskelijalehti Osakolainen saapui painosta viime viikon torstaina. Uusi numero näki päivänvalon lähes vuoden tauon jälkeen. Uuden päätoimittajan luotsaama lehti on herättänyt heti julkaisunsa jälkeen keskustelua, hyvä niin. Tässä vaiheessa OSAKOn hallituksen, päätoimittajan ja työntekijöiden voimin tehty lehti on hyvä alku uudelle Osakolaiselle, päätoimittajan painottama opiskelijalähtöisyys näkyy mielestäni lehdessä kiitettävästi eivätkä muutamat typot seassa haittaa. Toivottavasti tulevaisuudessa saadaan kirjoittajakaartiin myös ulkopuolisia kirjoittajia ja tätä myötä ulkopuolista näkemystä ja ammattitaitoa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.

Vappu tuli ja meni. Tänä vuonna ylimääräistä hommaa teetti kevään viivästyminen. Vielä viikko sitten kesäteatteri oli täysin lumen peitossa. Emme halunneet kuitenkaan perua tapahtumaa, vaan laitoimme hihat heilumaan. Kävimme ostamassa ja lainaamassa lapioita ja hoidimme LUVA ry:n poikien kanssa katsomo-osion lumettomaksi. Kaupungin miesten piti käydä luomassa lumet maasta koneillaan. Lällyisestä alustasta ja sadekuurosta huolimatta juhlat olivat oikein onnistuneet, kerkesin osallistua tapahtumaan niin järjestäjänä kuin juhlavieraanakin. Vuoden opettajaksi valittu Jorma Niemitalo kävi pokkaamassa pokaalin ja kukat suurien aplodien ja suosionosoitusten saattelemana. Mukavaa oli. Suuret kiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille!

OSAKOn historian ensimmäiset vuosijuhlat pidetään tulevana lauantaina, on siis hieman erilaisen juhlan aika. Itse en ole koskaan osallistunut minkään opiskelijajärjestön vuosijuhlille, enkä ole ehtinyt osallistumaan myöskään näiden omiemme järjestämiseen kuin hyvin vähäisellä panoksella. Siispä hyvin suurella jännityksellä myös itse odotan lauantaita. Tässä kohtaa, lopuksi, ennen kuin kirjoitus karkaa blogimerkinnästä romaaniksi, tahdon kiittää kaikkia vuosien varrella toimintaan osallistuneita henkilöitä. Te olette antaneet arvokkaan panoksenne ja tehneet valtavan hyvää työtä tämän oman opiskelijakuntamme hyväksi. Kiitos! Tuota sanaa valitettavan harvoin kuulee lausuttavan näissä piireissä, olkoonkin ettei kukaan kiitoksella elä. Valmiita emme toki vielä ole ja töitä riittää taatusti tuleville vuosille, mutta ilman arvokasta pohjatyötä emme olisi sitä mitä nykyään olemme. On ilo ja suuri kunnia olla osa tätä yhteisöä.

 

Tapio Korhonen, pääsihteeri

 

rakas työpaikka

opiskelijakunta

vuosijuhlatkin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *