Otsikko tähän

Marraskuu on jo lähes puolessavälissä, kaarteen päässä häämöttää toimintavuoden 2012 loppusuora ja asiaan kuuluva loppukiri. Ilmassa voisi sanoa olevan sitä suuren urheilujuhlan tuntua, jos tässä nyt haluaa joitakin kielikuvakukkasien sipuleita viljellä vielä lumettomaan ja roudattomaan maaperään.

Opiskelijakunnan kannalta tämä aika tarkoittaa useita merkittäviä asioita. Seuraavan vuoden linjat alkavat hahmottumaan hallituksen valmistellessa esitystään vuoden 2013 toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi. Myös valtakunnallisella tasolla tapahtuu, sillä Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liiton SAMOKin ja Opiskelijoiden Liikuntaliiton OLL:n liittokokoukset lähestyvät ja OSAKOlla on ollut aina aktiivinen rooli liittojen toiminnan ohjaamisessa. Vastaavasti kuin opiskelijakunnan (todennäköisesti 27.11. pidettävässä) syyskokouksessa päätetään seuraavan vuoden avainasioista ja luottamushenkilöistä, päätökset tehdään liittotasolla liittokokouksissa.

 

Keskiviikkona Liiketalouden yksikössä pidetyssä, viiden pohjoisimman opiskelijakunnan ”yläviitosen” yhteistyössä järjestämässä tapahtumassa saimme liiton tämän vuoden puheenjohtajan Elin Blomqvistin avaamaan ja tulkitsemaan tulevan liittokokouksen materiaaleja. Iloksemme saimme vieraiksemme myös ensi vuoden SAMOKin liittohallitukseen ehdolla olevat henkilöt, eli ”tyrkyt”, paneeliin tentattavaksi. Keskustelu oli hyvää ja ilahduttavaa oli se, että useat ehdokkaista olivat yllättävänkin paljon samoilla linjoilla OSAKOn perinteisesti ajamien asioiden kanssa useista eri asioista. Pitkästä aikaa OSAKOlla ei ole esittää omaa ehdokastaan SAMOKin hallitukseen, mutta hallituksemme jäsen, Vesa-Ville Väänänen on ehdolla Opiskelijoiden Liikuntaliiton varapuheenjohtajaksi vuodelle 2013.

 

 

Juuri kun olemme selvinneet kunnallisvaaleista ovat omat edustajistovaalimme ajankohtaiset. Meneillään olevassa vaalissa valitaan  OSAKOn ylintä päätäntävaltaa käyttävä 25-henkinen edustajisto. Arvoisa opiskelijakunnan jäsen, jollet ole vielä käyttänyt äänioikeuttasi, niin äkkiä äänestämään. Tämän helpommaksi homma ei nimittäin mene, kaikki jäsenet ovat saaneet koulun sähköpostiosoitteeseensa linkin sähköiseen äänestykseen. Kaikille vielä äänestämättömille on lähtenyt asian tiimoilta jo muistutusviestikin. Tarjolla on hyviä ehdokkaita, joiden mielipiteisiin pääset tutustumaan täällä. Toivon, että jäsenistömme ei pode äänestysväsymystä, vaan vielä löytyisi intoa antaa ääni opiskelijakuntamme vaaleissa.

 

 

Toimiston pihalla on myllerretty kuukauden päivät. Meille ei ole tosin selvinnyt vieläkään, mitä siellä oikeastaan tehdään. Rakennuksemme ympärille on jo kahdesti kaivettu vallihauta ja oven edustalla on ollut laskusiltaa muistuttava rakennelma. Vain vesi ja krokotiilit ovat puuttuneet.

 

Tapio Korhonen, pääsihteeri

 

 

otsikon salat

jäsenille avautuu

vaaliteemainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *