14. luukku – kirjaston joulukalenteri

14. luukku - kirjaston joulukalenteri

”Kadonneen kirjaston vartijat ja muita Don Rosan parhaita” (ensimmäinen painos vuodelta 1995, toim. Jukka Heiska­nen ja Riku Perälä) sisältää nimensä mukaisesti ankkapiirtäjä Don Rosan tunnetuimpia seikkailuja. Nimikkoseikkailussa maailman rikkain ankka Roope saa seurakseen kolme ankanpoikaa, Hupun, Tupun ja Lupun, sekä sudenpentujen vihi­koiran Kenraali Nuuhin. Seurue lähtee etsi­mään vuosisatoja sitten kadonnutta tiedon aarreaittaa, Aleksandrian kirjastoa. Matkalla heitä opastaa Sudenpentujen käsikirja, tuo mystinen opus, josta löytyy vastaus kaikkeen. Mutta mihin etsintä lopulta päättyykään, sitä edes Sudenpennut eivät voi aavistaa… Tarina sisältää yhteensä 28 sivua, johon mahtuu mukaan rutkasti huumoria, mielen­kiintoisia juonenkäänteitä ja siinä sivussa myös historiallisia tosiasioita. Kuvien yksityiskohdat, joista Don Rosa erityisesti tunnetaan, houkuttelevat tutkimaan kuvia tarkkaan. Tekstiä ei ole tarkoitettu vain lapsille, vaan sen parissa viihtyy hyvin aikui­nenkin lukija, kiitos taitavien suomentajien, jotka hallitsevat luovan ja persoonal­lisen kielenkäytön!

Nimikkotarinan lisäksi kirja sisältää kahdeksan muuta ankkalegendan tunnettua seikkailua, kuten ”Takaisin Xanaduun”, ”Windigojen mailla” ja itselleni hyvin lapsuudesta mieleen painuneen ”Mestaripuutarhurin”. Mielenkiintoiseksi lukupaketiksi tämän tekee se, että kirja alkaa suomalaisille lukijoille suunnatulla tervehdyksellä ja sisältää tekijän itsensä kommentit jokaisesta tarinasta sekä muutamia luonnoksia.

Kannattaa katsastaa läpi myös muu Oamkin kirjastojen sarjakuvatarjonta, josta löytyy näytteitä laidasta laitaan. Kiinnostaisiko esimerkiksi Fingerpori, Baby Blues, Jasso tai Viivi ja Wagner? Tunnetko jo Kati Kovácsin Josef Vimmatun tarinan, Anni Nykäsen Mummon tai Milla Paloniemen Kiroilevan siilin? Vai haluatko oppia piirtämään mangaa tai tutustua sarjakuvan teoriaan? Käy kurkistamassa, mitä kaikkea valikoimasta löytyy!

Mukavia lukuhetkiä sarjakuvien parissa!

Lähdeviite: Kadonneen kirjaston vartijat ja muita Don Rosan parhaita / [toimittaneet Jukka Heiskanen ja Riku Perälä]. Helsinki Media, 2001. ISBN: 978-951-32-1242-1 (sid.) Varaa kirja Leevissä!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *