Yhdessä paremmaksi!

Terveisiä kellarista!

Päätin uudelleenkäyttää Heikin viime viikon blogiotsikon. Tällä kertaa otsikko viittaa kehittymisen sijasta paranemiseen toimiston väkeä sekä edustajistoakin koetelleesta flunssasta. Toimistolta taisi pahimmillaan olla puolet porukasta kipeänä. Vaikka meno onkin ollut hetkittäin ”sairasta”, on täällä ehditty moneen mukaan.

OSAKOn hallituksesta, puheenjohtajistosta sekä koulutussihteeristä koottu delegaatio osallistui SAMOKin 20. – 22.1. järjestämään Lähtölaukaus -koulutustapahtumaan. Ohjelmassa oli kosolti luentoja erilaisiin opiskelijavaikuttamisen muotoihin ja aiheisiin liittyen, valtiovallan tervehdys sekä tulevaisuudennäkymiä. Tärkeä osuus oli myös muiden opiskelijakuntien toimijoihin tutustumisella.

Viime viikonloppuna järjestettiin edustajiston koulutustapahtuma Predari Sanginjoen leirikeskuksessa. Perjantain ja lauantain kestänyt tapahtuma piti sisällään koulutusta opiskelijavaikuttamiseen liittyen sekä myöskin vuoden ensimmäisen edustajiston kokouksen. Tapahtuman alussa meillä oli myöskin ilo päästä kuuntelemaan Oamkin tervehdys rehtori Jouko Paasolta sekä SAMOKin puheenjohtajan Mikko Valtosen terveiset ja tietoa ajankohtaisista asioista. Allekirjoittanut ei kyennyt kaikkiin ohjelmanumeroihin täysipainoisesti osallistumaan, sillä keittiönkin puolella piti kiirettä. Todettakoon että kokkiryhmämme sai kehuja onnistuneesta muonituksesta.

Parin viikon takaisessa blogissa mainittu lakialoite lukukausimaksuista johtaa näinä päivinä alkavaan lobbaamiseen ilmaisen koulutuksen puolesta. Aikaa on siis käytetty myös valmistautumalla soittokierrokseen jossa käydään puhelimitse läpi Oulun alueen kansanedustajia ja pyritään vaikuttamaan maksuttoman koulutuksen puolesta. Kiirettä siis on pitänyt ja pitää jatkossakin. Seuraava tapahtuma onkin reilun tunnin päästä alkava koulutusalajärjestöjen järjestökoulutus.

Eka kuukausi
on ohi koitoksineen
Vaan vauhti säilyy

 

Juho Koskelainen

Hallituksen jäsen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *