Ari Paulow : Viidakkojuoksu

Ari Paulowin Viidakkojuoksu on ensimmäinen osa Jesse Hackman – kirjasarjasta. 

Kirja alkaa New Yorkista, jonne yksityisetsivä Jesse Hackman on paennut epäonnistunutta liittoaan. Hän saa helpolta kuulostavan toimeksiannon mystiseltä kaunottarelta, joka päättyykin tutun baarimikon kuolemaan. Sattumalla on kuitenkin sormensa pelissä, joten Hackman pääseekin pakenemaan niin lain kuin gangstereiden kouraa Ouluun, jossa hän alkaa pyörittää olutkuppilaa Heinäpäässä ja sen ohella tekemään etsivän töitä.

Eräänä iltana Jessen puheille tulee apteekkari Niemikari, jonka kaunis punatukkainen tytär on kadonnut jälkiä jättämättä. Jesse ottaa toimeksiannon vastaan luullen tytön vain piileksivän poikaystävänsä luona. Tapaus ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen ja sitä tutkiessa Jesse ajautuu mukaan Oulun alamaailmaan ja sen huumebisneksiin.

Paulowin kieli on vivahteikasta ja sitä on helppo lukea. Kirja nappaa mukaansa heti ensimmäiseltä sivulta ja juonenkäänteiltä ei vältytä. Kirja onnistuu yllättämään viimeiseen sivuun asti ja lukija jää janoamaan lisää luettavaa.

Kirjasarjan seitsemäs osa julkaistaan toukokuussa 2013.

-Veera

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *