J. K. Rowling: Paikka vapaana (2012)

Paikka vapaana (eng. The Casual Vacancy) on idylliseen pikkukaupunkiin sijoittuva mustan huumorin sävyttämä romaani täynnä yllätyksellisiä käänteitä. Kun Barry Fairbrother kuolee äkillisesti, pieni englantilainen Pagfordin kaupunki on shokissa. Pagford näyttää idylliseltä pikkukaupungilta, mutta todellisuudessa idyllin takana on sota käynnissä. Rikkaat ja köyhät sotivat keskenään, nuoriso käy sotaa vanhempiaan vastaan, vaimot sotivat miestensä ja opettajat oppilaidensa kanssa. Kun Fairbrotherilta jää paikka kunnanneuvostossa vapaaksi, ristiriidat kaupungissa kärjistyvät. Seuraajan valinta nostattaa tunteita ja johtaa odottamattomiin paljastuksiin…

Paikka vapaana on supersuositun Harry Potter -kirjasarjan kirjoittaneen J.K. Rowlingin ensimmäinen, aikuisille suunnattu romaani.

 

– Annika T.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *