Kati Närhi: Mustasuon mysteeri

(ja Saniaislehdon salaisuudet)

Mustasuon mysteeri on Kati Närhen toinen omalaatuisesta orvosta Agnes-tytöstä kertova sarjakuvakirja. Ensimmäisessä, Saniaislehdon salaisuuksissa (2010), Agnes koettaa selvittää vanhempiensa katoamiseen liittyviä salaisuuksia. Kerronta etenee novellinomaisesti, pieninä tarinoina, melkein kuin sarjan jaksoina. Mustasuon mysteeri (2012) on paljon yhtenäisemmin yksi kokonainen tarina. Agnes joutuu sisäoppilaitokseen ja alkaa tutkia sieltä kadonneiden tyttöjen mysteeriä.

Molemmissa sarjakuvissa on synkän hilpeää huumoria, joka irvailee sekä tyttökirjojen että neiti Marple-tyylisten dekkareiden kliseille.

Myös tämä vinkkini (siis näistä tietenkin Mustasuon mysteeri) on vuoden 2012 Sarjakuva Finlandia-ehdokas!

-Marianne Hacklin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *