Mustahaltia trilogia

Mustahaltia trilogia

R. A Salvatoren kirjoittama trilogia Drizz’t Do’Urdenista, joka aikajatkumossa sijoittuu Salvatoren mustahaltia kirjojen alkuun. Trilogia koostuu kolmesta kirjasta jotka kertovat simultaanisti Drizztin matkan sotaisasta Drow valtakunnasta maanpäälliseen maailmaan ja matkasta läpi Drizztin psyyken ja sen muutoksesta. Drizzt kokee uusia tunteita kun tappamaan ja petoksiin tottuneena hän matkaa itse valitsemastaan eristyksestä kohti ystävyyttä ja luottamista.

Kotimaa

Kertoo sarjan alkuasetelman ja kuvailee Drow yhteisön kauhut ja tavat. Perinteen rikkoutuessa ja kuolemaan uhraamalla valitun väistyessä kohtalostaan avautuu uusi polku keskellä Drow petoksia. Isänsä johdolla ja kuuluisaan akatemiaan päästyään Drizzt muuttuu soturiksi, joka on täydellinen teknisesti ja kehollisesti. Hänen psyykkinen eronsa muista Droweista häpäisee hänen perheensä, kun hän pelastaa taistelun keskellä normaalihaltian lapsen. Näiden tapahtumien seurauksena Drizzt pakenee maanalaisen tunneli verkostoon.

Maanpaossa

10 vuotta ”kotimaan” jälkeen Drizzt on edelleen maanalaisessa. Kumppanina hänellä on löytämänsä maaginen pantteri. Surkeiden sattumusten kautta Svirfneblit vangitsevat ja tuomitsevat hänet kuolemaan.  Pelastus vie hänet kuitenkin vastakkain erikoisen salamurhaajan kanssa. Tarinan loppu sinetöi perheen ja Drizztin eron. Drizzt pakenee valiten maanpäällisen.

Valoa kohti

Maanpäällisessä Drizzt yrittää ystävystyä ihmisten kanssa, mutta rotuongelmat ja eripura hankaloittavat tätä. Dobbelgangerinä toimiva vastustaja murhaa ystäväperheen ja Drizzt pakenee jälleen. Pitkien tapahtumien kautta Drizzt valitsee jäätuulenlaakson uudeksi asuinpaikakseen, jossain siellä ehkä ystävyys hänet kohtaa.

Jukka Heikkilä kir1sn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *