Blonde

Blonde on Joyce Carol Oatesin bestseller, joka ilmestyi vuonna 2000. Kirja oli mm. ehdolla Pulitzer Prizen (2001) saajaksi.Kirja on Carolin kunniahimoisiampia teoksia ja hän kuvaa rohkeasti Norma Jean Bakerin sisäistä, runollista ja henkistä elämää. Naista, lasta, kohtalokasta tähteä ja idolisoitua blondia, jonka maailma oppi tuntemaan Marilyn Monroena. Kirjassa Norma Jean kertoo oman tarinansa eksyneestä lapsesta, joka haluaa tavoittaa elämässään jotain suurta.  Kirja on herkkä ja syvällinen kuvaus tästä erityisestä näyttelijätterestä, joka on vuosikymmentenkin jälkeen edelleen muistettu ja ihalitu.

Kirjan tarina sijoittuu juonen kannalta Marilynin oikean elämän kanssa yksiin, mutta kirjan sisältö on silti suurilta osin fiktiivistä eikä sitä tule pitää missään nimessä elämänkertana. Suuurin anti kirjasta ei ole kuitenkaan juoni, vaan koskettava tapa kuvata Marilynin sielunmaisemaa ja ajatuksia. Tunnelma joka kirjaa lukiessa herää, seuraa koko kertomuksen ajan. Luin kirjan alunperinkin englanniksi, eikä kirjaa ole tietääkseni edes suomennettu. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille Norma Jeanin elämästä kiinnostuneille ja ihan vain kaikille muillekkin, jotka haluavat lukea koskettavan ja taidokkaasti kirjoitetun teoksen.

-Päivi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *