Ernest Cline – Ready Player One

 

 

On vuosi 2044. Suuren laman jälkeen nyky-yhteiskunta on lähes raunioina ja suurin osa väestöstä viettää koko valveillaoloaikansa kirjautuneena OASIS nimiseen utopiseen virtuaalitodellisuuteen. Vuonna 2044 kaikki voidaan tehdä OASIS:iksen kautta: koulun käynti, työnteko, kavereiden kanssa hengailu sekä pelien pelaaminen. Kun OASIS:iksen luonut pelisuunnittelija James Halliday kuolee, hän jättää jälkeensä kolme arvoitusta, jotka on piilotettu OASIS maailmojen sisälle. Arvoitusten ratkaisija perii hänen koko omaisuutensa sekä saa hallintaansa OASIS:iksen. Arvoitukset sekä vihjeet liittyvät Hallidayn nuoruuteen sekä hänen intohimoonsa, 1980-luvun populäärikulttuuriin. Kilpailu ristitään Jahdiksi ja pääpalkinto Pääsiäismunaksi.

Kirjan päähenkilö, 17-vuotias orpo Wade Watts, on Hallidayn suuri fani ja tietää kaiken tämän elämästä sekä 80-luvusta. Muiden OASIS käyttäjien tavoin hän liittyy mukaan jahtiin Hallidayn kuoleman jälkeen. Vuosia kuluu ilman että kukaan onnistuu ratkaisemaan ensimmäistä arvoitusta.  Kuin ihmeen kautta Wade kuitenkin törmää vuosien päästä jahdin alettua ensimmäiseen ratkaisuun, joka käynnistää kiihkeän loppukilpailun siitä kuka ratkaisee kaikki kolme arvoitusta ensimmäisenä.

Ready Player One on kirjailija Ernest Clinen esikoisromaani ja se esittelee 1980-luvun populäärikulttuuria niin pelejä, elokuvia kuin musiikkiakin. Kirja sopii erityisesti peleistä, 80-luvun populäärikulttuurista ja nörtteilystä kiinnostuneille tai 80-luvun nostalgiaa hakeville lukijoille.

– Elina Kinnunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *