Terry Pratchett: Monstrous regiment

Monstrous regiment, eli suomeksi ilmestynyt hirmurykmentti, on Terry Pratchettin ties kuinka mones kiekkomaailma-sarjan romaani. Kirja on muiden sarjan romaanien tapaan humoristinen fantasiakirja, joka sijoittuu, yllätys yllätys, kiekkomaailmaan.

Tapahtumat sijoittuvat Borograviaan, maahan, jolla ei kauniisti sanottuna ole kaikki muumit laaksossa. Maa on sodassa kaikkien naapureidensa kanssa ties kuinka monennetta vuotta ja siellä on vallalla uskonto, joka luo koko ajan uusia kieltoja. Uusimpien sääntöjen joukkoon kuuluu muun muassa nauriiden ja lapsien julistaminen kielletyksi. Päähenkilö tarinassa on Polly, nuori tyttö, joka liittyy pojan valepuvussa armeijaan etsiäkseen kadonneen veljensä.

Tarina on hulvattoman hauska ja kuitenkin se onnistuu käsittelemään sotaa, uskontoa, sukupuolirooleja ja mediaa vakavasti otettavalla tavalla.

Suurena Terry Pratchett fanina suosittelen kirjaa lämpimästi. Se on yksi Pratchetin parhaista romaaneista ja sen tulisi lukea kaikkien, jotka eivät usko, että huumorin tai fantasian avulla pystyisi käsittelemään tärkeitä aiheita.

Anette

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *