Tuija Lehtinen: Siskokullat

 

Tuija Lehtisen nuorille aikuisille suunnattu teos Siskokullat on julkaistu jo vuonna 1995, mutta päätin esitellä sen, sillä kirja kertoo oululaisesta opiskelijaelämästä.  Päähenkilönä on 18-vuotias Jukka, joka opiskelee kotiväen ja kavereidensa kummastukseksi lastentarhanopettajaksi, asuu kolmen naispuolisen kämppiksen kanssa Välivainiolla vanhassa omakotitalossa ja etsii itseänsä ja sitä oikeaa.

Kirja kuvaa mielestäni hyvin vasta omilleen muuttaneen nuoren sielunelämää: taloudellisia vaikeuksia, sosiaalista elämää kavereineen ja yhden illan juttuineen, opiskelupaineita, identiteetin etsintää ja lapsuudenkodista eriytymistä. Tuija Lehtisen tyyliin kirja sisältää hurttia huumoria ja nasevia sutkautuksia. Varsinaista juonta ei teoksessa ole, vaan se on kirjoitettu enemmän päiväkirjan omaiseksi, mitä en koe kuitenkaan häiritseväksi.

Huomaan palaavani kirjaan tasaisin väliajoin, vaikka en enää varsinaista kohderyhmää olekaan. Suosittelen teosta Tuija Lehtisen nuortenkirjoista tykkääville, tämä on taattua laatua.  

Elina Ka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *