Dennis Lehane: Suljettu saari (2003)

Kesällä 1954 kaksi liittovaltion poliisia, Teddy Daniels ja Chuck Aule saapuvat Shutter Islandille tutkimaan erästä tapausta. Murhasta tuomittu Rachel Solando on karannut saarella sijaitsevasta Ashecliffen vankimielisairaalasta, josta pitäisi olla mahdotonta karata. Saarella kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Mikä onkaan todellinen syy Teddyn saarelle saapumiseen. Onko hän tullut tosiaankin etsimään karannutta potilasta? Vai onko hän tutkimassa vankimielisairaalan radikaaleja hoitomenetelmiä? Vai onko Teddyn saarella oloon henkilökohtainen motiivi, sillä paljastuu että potilaiden joukossa on hänen vaimonsa tappanut pyromaani. Tutkimusten edetessä kysymykset vain lisääntyvät ja tunnelmaa kiristää myös myrsky, joka sulkee heidät saarelle. Mitä lähemmäksi totuutta Teddy ja Chuck pääsevät sitä varmemmalta heistä alkaa tuntua etteivät he koskaan pääse saarelta pois.

Dennis Lehanen taitavasti kirjoitettu jännityskirja pitää lukijan otteessa loppuun asti. Kirjasta on myös tehty Leonardo DiCaprio tähdittämä ja Martin Scorsesen ohjaama elokuva.

-Johanna-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *