Marilyn Kaye: Valitut

Marilyn Kaye on mielestäni taitava nuortenkirjojen kirjoittaja. Hänet tunnetaan parhaiten Replica-kirjasarjasta, joka on myös mielestäni lukemisen arvoinen. Esittelen kuitenkin uudemman Valitut-kirjasarjan. Vaikka sarja onkin suunnattu nuorille, sen lukemisesta voi nauttia aivan yhtä lailla hieman vanhempikin, koska mielestäni juoni on hyvä ja ennalta-arvaamaton. Lukemista ei häiritse edes se, että sarjan hahmot ovat yläkouluikäisiä.

Meadowbrookin yläkoulussa on niin sanottu valittujen luokka. Luokkaan kuuluu yhdeksän nuorta, joilla kaikilla on jokin yliluonnollinen erityiskyky kuten tulevaisuuden ennustaminen tai katoaminen. Vain harvat ja valitut tietävät oppilaiden kyvyistä. Luokan opettaja Madame haluaa opettaa valittuja ymmärtämään omia kykyjään ja yrittää opettaa heitä käyttämään niitä hyviin tarkoituksiin. Hän haluaa myös suojella näitä erityiskykyisiä oppilaita ihmisiltä, jotka haluaisivat käyttää hyväkseen valittujen kykyjä. Ensimmäisessä sarjan osassa käykin ilmi, että joku yrittää hyötyä valituista ja epäilyttävien tapahtumien vyyhti alkaa muotoutumaan.  Seuraavat kirjat jatkavat jännityksen kasvattamista ja tapahtumien syyt purkautuvat pikkuhiljaa kirjasarjan edetessä…

Sarjaan on ilmestynyt tähän mennessä yhteensä kuusi kirjaa, joista kolme ensimmäistä on suomennettu. Koska valittujen luokalla on yhteensä yhdeksän oppilasta, voisi olettaa, että lisää on luvassa ainakin vielä seuraavat kolme kirjaa!

-Annika R.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *