Kiire on kova ja meno on hurjaa, meil ei oo koskaan kurjaa

Huhtikuun puolessa välissä on OSAKOn toimistolla vilkasta. Kevään huomaa olevan käynnissä, kun kävelee toimistolle auringonpaisteessa ja illemmalla pois kävellessä on myös valoisaa. Viimeinen rutistus ennen kesää alkaa olla ovella.

Kuluneet viikot ovat olleet sopivan työläitä, eipähän ole ainakaan joutunut istumaan ja pyörittämään peukaloita tekemisen puutteessa. Perustuutorikoulutukset on nyt pidetty ja vuorossa ovat eilen alkaneet kv-tuutorikoulutukset. Tulevien vaihto-opiskelijoiden ja tutkinto-opiskelijoiden kannalta tilanne näyttää hyvältä, sillä tänä vuonna koulutettavien kv-tuutoreiden määrä kasvoi viime vuodesta parilla kymmenellä. Ensimmäisen päivän jälkitunnelmat ovat hyvät. Vaikkakin päivä oli rankka koulutuksen kestäessä kahdeksaan asti illalla normaalin opiskelun edeltäessä, riitti koulutettavilla mielenkiinto vielä päivän viimeisiin aiheisiin asti. Perjantaina sitten koulutus loppuun ja rennon letkeä saunailta perään!

Kouluttamisen lisäksi tuli tehtyä myös Helsingin reissu, kun torstaina 4.5. ja perjantaina 5.5. osallistuimme Tanja Vallon kanssa Helsingissä SAMOKin kv-sektoritapaamiseen. Kahden päivän tiukkaan ohjelmaan mahtui mm. European Students’ Unionin (ESU) esittelyä ja liiton ajankohtaisia asioita, kv-opiskelijoiden asumisen tilanne ympäri Suomea, sekä kuulumiset muiden opiskelijakuntien kv-toimijoilta. Eri kaupunkien kv-opiskelijoiden asumisjärjestelyjen tilannetta käsiteltäessä huomasimme tilanteen olevan vähintäänkin loistava täällä Oulun päässä. Suuri kiitos erityisesti Otokylä ry:lle ja Oamkille, joiden ansiosta varsinkin vaihto-opiskelijoiden asuminen on järjestetty todella mallikkaasti. Varsinaisen asiasisällön jälkeen oli torstaina myös rentoutumista saunomisen parissa kv-toimijoiden kesken.

Tästä on hyvä jatkaa tuutorikoulutukset loppuun, hoitaa vappu alta pois ja kevät kunnialla loppuun, jonka jälkeen ansaittu kesälom………… tai siis kesätyö.

 

Vappu on paras.

Koulutus on parempi.

Kumpikin on jees.

Kiril Kotikangas, OSAKOn hallituksen jäsen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *