Tuulahdus Italiasta

Tuulahdus Italiasta
Tuulahdus Italiasta

Olin viime viikon opettajavaihdossa Torinossa, Italiassa. Italiassa oli kaunis kevät, kunhan perille pääsi. Matka ei ollut mutkaton, sillä se piti taittaa parin välilaskun kautta.

Aluksi lennettiin Oulusta Tukholmaan, ja sieltä lähdettiin Saksaan. Lentokoneeseen tuli kuitenkin vikaa ja sen piti palata Tukholmaan. Seuraavana päivänä oli Lufthansan lakko (jonka vuoksi matkapäivää oli jo aikaistettu), joten Tukholmassa piti viipyä pari yötä.

Käytin kuitenkin ajan hyödyksi Skansenilla ja kiertoajelulla, joten päivä oli ihan mukava.

No, tiistaina sitten pääsin Torinoon saakka. Opiskelijoita en kuitenkaan silloin ennättänyt nähdä, heille olisi pitänyt olla opetusta johtamisesta. Olivat kuulemma olleet pettyneitä, kun ei vieras saapunutkaan. Ehkä sitten toisena vuonna!

Politecnico di Torino on teknillispainotteinen yliopisto, luontevasti sijaiten 900 000 asukkaan teollisuuskaupunki Torinossa. Oma opetuksenikin olisi ollut insinööriopiskelijoille. Opiskelijaryhmät ovat isoja, omassanikin olisi ollut yli 100 opiskelijaa.

Yliopistorakennus oli suuri, osassa tiloissa toimii myös yhteistyöyrityksiä. Minulle esiteltiin mm. cnc-työstökoneita ja robotteja sekä erilaisia prototyyppejä mekaniikan osastolla. Osastolla on noin 1 500 opiskelijaa ja henkilökuntaa reilu sata. Näin ollen osasto on suurin piirtein Oamkin Liiketalouden yksikön kokoinen. Yhteensä Politecnicossa oli 11 osastoa, mm. arkkitehtuuri ja tietojenkäsittelytieteet.

 

Torstaina vietettiin Italian itsenäisyyspäivää, joka on maassa tärkeä juhla. Katukuvassa näkyi paljon ihmisiä toreilla sekä mm. jonglöörejä liikennevaloissa. Pieniä autoja oli kaikkialla, kuten muinakin päivinä. Ainoan Lamborghinin näin Tukholmassa!

Vapaa-aikana ajelin raitiovaunuilla kaupungilla ja tein ostoksia. Nähtävyydet jäivät nyt välistä, Torinossa on mm. maailman toiseksi suurin Egypti-museo. Säät suosivat, lämmintä oli noin parikymmentä astetta päivisin. Tosin rankkasadekin yllätti kerran. Rankka, mutta antoisa reissu, jossa oli seikkailun makua!

 

Terhi Mustakangas

Opettaja

Koko kirjoitus »

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *