Kesälaitumille

Epäilemättä se on kaikkien huulilla, kesä ja kesäloma, niitä kohtihan tässä mennään ja kovaa vauhtia. Tekniikan pojat ja tytöt jäivät kesälomille jo vapun aikoihin, itse liiketalouden yksikön opiskelijana tein viimeisen tenttini tällä viikolla, sotelaiset raatavat vielä koulun parissa kuun loppuun asti. Mutta sieltä se tulee, kesäloma! Ulos kun katson niin näyttää lähinnä syksyltä. Mutta asennehan se on mikä ratkaisee, eikö totta?

Erityisen mukavaa on jäädä kesälomille koulusta, kun opiskelijakunnassa on rikottu ennätyksiä ja meillä on ensimmäistä kertaa yli 4000 jäsentä. Tämä tarkoittaa sitä, että olemme voimakkaampia kuin koskaan. Voimakkuus on toki tässä asiayhteydessä voimakas sana, mutta jokainen jäsen tuo painoarvoa OSAKOn sanomisille ja näin myös mahdollisuuksia vaikuttaa paremmin opiskelijoiden arkeen. Kiitos tästä saavutuksesta kuuluu kaikille jäsenrekrytointia tehneille, ja erityisesti meidän jokaiselle jäsenelle, joka on ollut yhdessä viemässä OSAKOa kohti 4000 rajaa. Hienoa!

Vaikka OSAKOn edustajisto kokoontuukin ensi viikolla viimeisen kerran tälle keväälle, ei opiskelijakuntamme nuku kesällä.  Kesä kuluu opiskelijakunnan uutta strategiaa pohtiessa ja vaikuttamistyö on muutenkin ympärivuotista.

Toisaalta kesän tulo tuo myös haikeita tunnelmia opiskelijan arkeen, sillä ainakin omasta ryhmästäni moni valmistuu ja yhteydenpito näihin opiskelutovereihin harvenee ja joissain tapauksissa jopa katkeaa kokonaan. Myöskään osa edustajiston jäsenistä ei palaa enää syksyllä edustajiston kokouksiin, vaan he ovat valmiita kirjastotätejä, tradenomeja, bioanalyytikkoja, agrologeja ja muita alojensa ammattilaisia.

Tunteet ovat sekavat. Toisaalta hymyilyttää kun näkee ihmisten, joista on näinä kolmena vuotena tullut kavereita, jopa ystäviä, lopettavan yhden jakson elämässään ja siirtyvän eteenpäin. Toisaalta väistämättä kaikkiin ei tule pidettyä yhteyttä, ja kun heitä ei päivittäin näe, jää kuulumisien vaihtokin pahimmassa tapauksessa Facebookin tarkkailun varaan.

Pitäkää kuitenkin tämän vuoden kokemukset, niin ylämäet kuin onnistumiset, mielessä myös tulevaisuudessa. Opiskeluaika on ainutlaatuista ja opiskelijakavereistakin voi tulla elinikäisiä ystäviä, kunhan muistaa välillä ottaa puhelimen käteen ja kysyä kuulumisia, vaikka itse muuttaisikin toiselle puolelle Suomea.

Toivon kaikille hyvää kesää! Opintoja jatkavat muistakaa levätä, ja valmistuneille onnea työmarkkinoille!

Ja sitten se haiku, joka on muuten yllättävän vaikea keksiä:

 

Kesä fiilistä

Jäsen määrän kasvua

Hymyilyttääkö?

 

Sini-Elina Kärsämä, opiskelijakunnan puheenjohtaja

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *