Paluu asemapaikalle

Olen saanut nähdä aika paljon maailmaa nuoreen ikääni suhteutettuna. Kielimatka Englannin kanaalin saarelle yläasteikäisenä, kotimaanmatkailu perheen kanssa sekä korkeakoulumme mahdollistamat työharjoittelu Pohjois-Thaimaassa ja osallistuminen YK:n nuorisokonferenssiin New Yorkissa elokuun alussa ovat opettaneet minulle valtavasti itsestäni sekä tietenkin maailmasta. Uusien taitojen oppiminen sekä erilaisten kulttuurien ja ihmisten tapaaminen antaa mielestäni avaimet menestykseen itsensä kehittämisen kautta. Tänäkin vuonna vaihto-opiskelumahdollisuuksia tarjotaan opiskelijoille monista kohdemaista.

Myös kotimaassa opiskelu on itsensä kehittämistä. Uudet opiskelijat aloittavat tällä viikolla opintonsa Oamkissa. Joillekin koulumme on unelmien täyttymys, toisille taas kakkosvaihtoehto. Korkeakoulun tavoite kuitenkin on aina yksilön sivistäminen tietyllä saralla. Uuden elämänvaiheen aloittaminen kannattaakin tehdä täysillä oppiakseen eniten itsestään. Opiskeluaika on kasvun aikaa, jolloin oman identiteetin löytyminen määrittelee jollain tasolla koko loppuelämää.

Oamkin pinnan alla myllertävä muutos ei näy vielä opiskelijoille. Ammattikorkeakoulu uudistuksen takia Opetus- ja kulttuuriministeriöltä haettavan toimiluvan valmistelu sekä tulevan Oulun ammattikorkeakoulun Oy:n strategian valmistelu on tapahtunut niin vikkelää tahtia, että opiskelijakunta on saanut olla kärppänä niin sanotusti. Hallinnon myllerryksen myötä muun muassa opiskelijapalveluiden organisaatio on muuttunut. Tämäkään muutos ei toivottavasti tule näkymään opiskelijalle, mutta opiskelijakunnassa se vaatii totuttelua ja tutustumista uudistuneisiin vaikuttamisen reitteihin.

Uuden Oulun uusi kaupunkistrategia on myös nähnyt päivänvalon. ”Oulu on Suomen paras kaupunki opiskella” lause on suoraan opiskelijoiden suusta. Kiitos kuuluu aktiivisille oamkilaisille sekä yliopiston opiskelijoille, jotka asettivat tämän kunnioitettavan tavoitteen päättäjillemme. Uuden Oulun ensimmäinen vuosi on alkanut opiskelijoiden kannalta hyvin myös joukkoliikennepäätösten myötä. Muutoksen ilmapiiriin tottuminen on poikinut monia hyviä asioita opiskelupaikkakunnallemme.

Muutoksen tuulet kuitenkin laantuvat aina hetkeksi. Näinä suvantokausina ei tule unohtaa, että jatkuva kehittyminen ja kehittely pitävät yllä muutoksen ilmapiiriä. Myös opiskelijakunta luo uutta strategiaa ja peilaa tavoitteitaan sekä kaupungin että Oamk Oy:n tavoitteisiin. Myös opiskelijakunnan ilme on ollut kevään aikana mietinnän alla. Opiskelijan arki saattaa olla vielä aluillaan, mutta OSAKOn toimistolla on jo kuukauden päivä paiskittu töitä tapahtumien ja opiskelijan paremman arjen puolesta.

Syksyllä onkin luvassa mielenkiintoisia edustajiston kokouksia, tapaamisia rehtorien kanssa, Tour d’Oulu, Preludi sekä monia muita huikeita juttuja!

Syksy tulee ah!

Kumisaappaat jalkaan hoi!

Koulu alkaa jee!


Noora Nousiainen
OSAKOn hallituksen puheenjohtaja ja lätäköissä räpijä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *