Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Kävellen naisille ammatteja

Kävellen naisille ammatteja
Kävellen naisille ammatteja
Kävellen naisille ammatteja

Naisten pankki on yhteisö, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon edistämiseksi. Liiketalouden yksikön kestävän kehityksen toiminta sisältää samanlaisia tavoitteita. Niinpä innostuimmekin osallistumaan Kävele naiselle ammatti- tapahtumaan 15.9., jota Naisten pankki järjestää vapaaehtoisvoimin.  Ideana on, että vapaaehtoisen osallistumismaksun hinnalla maksetaan yhden naisen koulutus ammattiin. Ammatin hinta on 30e ja summan voi maksaa myös kimpassa kaverin kanssa. Tapahtuma järjestettiin usealla paikkakunnalla samanaikaisesti. Idean osallistumiseen saimme Naisten pankin toiminnassa mukana olevalta Anne Keräseltä. Hän tekee tutkimusta vastuullisesta johtamisesta Oulun yliopistolla.

Keräsimme osallistujia tapahtumaan Liiketalouden yksikössä sähköpostein, taukohuoneen ilmoitustaululla ja Heimossa. Oli ilahduttavaa, että Liiketalouden porukkaan ilmaantui paikalle yhdeksän aikuista ja kaksi lasta. Iloinen ja äänekäs porukkamme houkutteli myös Kalevan toimittajan ja kuvaajan meitä haastattelemaan. Seuraavan päivän lehdessä saimme ihailla kävelyporukan potrettia ja mainostaa Liiketalouden yksikön kestävän kehityksen ja kansainvälistymisen osaamista.

Tapahtumapaikalle oli järjestetty korukirppis, jossa saattoi tehdä löytöjä ennen ja jälkeen kävelyn. Tapahtuma alkoi ravintola Rauhalan pihalla sekä Naisten pankin että Oulun kaupungin tervehdyksillä. Sen jälkeen Amani- kuoro esitti Afrikkalaista musiikkia, jonka tahtiin vedettiin ohjattu alkujumppa. Useista mahdollisista reittivaihtoehdoista kävelimme viiden kilometrin lenkin, häikäisevän kauniissa syysauringon paisteessa Oulujoen viehättäviä rantoja ihaillen. Olimme onnekkaita, että juuri tapahtumapäivänä näin myöhään syksyllä, oli jopa seitsemäntoista astetta lämmintä.

Lenkin jälkeen kaikilla oli hyvä mieli ja hirveä nälkä, joten ravintola Tuban tarjoama Afrikkalainen brunssi houkutteli useita kävelijöitä. Kestävän kehityksen ideaan perustuva Tuba on tehnyt yhteistyötä myös Liiketalouden yksikön kanssa. Hyvän mielen saimme liikunnasta, hyvästä seurasta ja myös siitä, että onnistuimme tempauksellamme tukemaan monen naisen ja sitä kautta koko perheen toimeentuloa. Auttaminen oli helppoa ja mukavaa. Hyvä mieli seurasi meitä työpaikalle vielä maanantainakin.

Iloiset kävelijät

Sanna ja Minna

Koko kirjoitus »

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *