Liikettä syksyssä

Syksy etenee huimaavaa vauhtia, siltä tuntuu. Toimilupa-anomukset, strategiat ja budjetit ovat valmistelussa. Yksikössä laaditaan myös jo tulevan vuoden työsuunnitelmia. Monta asiaa on kuitenkin vielä avoinna.

Mielenkiintoinen kokemus tällä viikolla oli osallistuminen yliopiston taloustieteiden tiedekunnan kansainvälisen akkreditointiryhmän haastatteluun. Kansainvälinen arviointiryhmä kysyi meiltä ohjausryhmän sidosryhmäjäseniltä, miten näemme yhteistyön yliopiston kanssa ja mitä konkreettisia toimenpiteitä on tehty. Hyvänä esimerkkinä voimme mainita yliopiston ja Oulun kaupungin kanssa OGV-projektissa toteutetun Business Kitchenin. Se tuntui arviointiryhmän jäseniä erityisesti kiinnostavan.  Akkreditointiprosessin seuraaminen on ollut opettavainen kokemus; kansainvälisiä akkreditointeja on vireillä jo joissakin ammattikorkeakouluissa.

Kiireen keskellä on mukava päästä päivittämään tietojaan. Olimme parin yksikkömme opettajan kanssa johtamiskoulutuksessa. Teemana oli ”Muutoksen johtaminen & muutoksessa eläminen” – ajankohtainen aihe, jos mikä! Päällimmäisenä jäi mieleen, että muutoksen keskelläkin olisi hyvä kysyä: missä olemme onnistuneet? Voi myös pohtia: mikä minua tänään auttaisi, että päivästä tulisi onnistunut? Suurten tavoitteiden rinnalla kannattaa arjessa ajatella myös pienempiä askelia ja jakaa kokemuksiaan. Dialogisuus eri tavoilla toteutettuna synnyttää uusia ideoita ja oivalluksia.

Päivi Vesala, yksikönjohtaja

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *