Oamk Gaala 2013

Perjantaina 4.10. saapui Kotkantien kampukselle hienoa väkeä ja ilmassa oli juhlan tuntua. Mistään opiskelijabileistä ei kuitenkaan ollut kyse, vaan vietettiin Oamk Gaalaa 2013 ja oli aika nähdä, mitä ammattikorkeakoulumme on saanut aikaan ja ketä on sen taustalla.

Rehtori Jouko Paason tervetulopuheen jälkeen juhla lähti Kulttuurin yksikön Konserttisalissa vauhdikkaasti käyntiin tanssiesityksillä. Juontajina illan aikana toimivat vuoden 2009 alumni Sanna Hirvaskari ja vuoden 2012 alumni Joni Pakanen. Jonilla oli hyppysissään annos taikaa tänäkin iltana, joten yleisö seurasi juontoa varsin tarkkaavaisesti.

Juhlaan kuuluvat tietysti myös juhlapuheet. Rehtorin ja sidosryhmien edustajien puheet olivat hienoja ja niitä oli paljon. Onneksi saimme nauttia pian lisää kulttuuria, sillä lauluyhtye Twisters lauloi haitarin säestyksellä setin vanhoja iskelmiä.  

Illan pääteema oli palkitseminen. Sanna ja Joni saivat ojentaa monta palkintoa, sillä palkinnot jakautuivat laajasti eri tavoin ansioituneille henkilöille. Vuoden urheilijaksi valittiin uimahyppääjä Taina Karvonen, vuoden opiskelijaksi Mikko Ollanketo, vuoden opettajaksi Pasi Särkelä ja vuoden oamkilaiseksi Tapio Korhonen. Tapio oli ehdolla myös vuoden alumniksi.

Vuoden opinnäytetyöksi AMK-tutkinnoista valittiin Anna Alasuvannon, Venla Kaikkosen, Linda Kukkohovin ja Sofia Vesan opinnäytetyö. YAMK-tutkinnoista vuoden opinnäytetyöksi valittiin Tiina Nissisen opinnäytetyö. Vuoden julkaisusta palkittiin opettaja Tuula Hopeavuori ja vuoden sidosryhmäksi valittiin Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (OSEKK).

Vuoden Alumniksi valittiin Rita Porkka Luonnonvara-alan yksiköstä ja perustelut olivat seuraavanlaiset:

”Tämä alumni on oiva esimerkki elinikäisestä opiskelijasta. Valmistumisensa jälkeen hän on suorittanut työnsä ohessa maaseudun kehittäjän erikoisammattitutkinnon ja pätevöitynyt ammatilliseksi opettajaksi. Toukokuussa hän sai lisätä ansioluetteloonsa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Maaseudun kehittämisen koulutusohjelmasta. Hänen työnsä KantriOulu-hankkeessa on ollut tärkeää ja ainutlaatuista. Työlleen hän on saanut myös paljon medianäkyvyyttä. Tehdyn työn ansiosta myös Oamkin rooli merkittävänä alueellisena kouluttajana on nostettu mediassa esille.”

Loppuilta sujuikin vapaasti seurustellen, tuttavia tavaten, uusia tuttavuuksia solmien ja erinomaisesta buffet-illallisesta nauttien. Ruokatarjoilussa oli suosittu lähiruoka-aineksia ja ainakin omalta osaltani annan ruoalle täydet pisteet.

Oamk Gaala oli piristävä juhlan tuulahdus syksyiseen arkeen, siitä iso kiitos kaikille järjestämässä olleille.

Niina Lundbom,

Alumnit ry:n hallituksen jäsen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *