Sinut on haastettu: ryhdy ystäväksi!

Aito kansainvälistyminen on haasteellista niin oamkilaisille kuin muillekin suomalaisille. Haasteellista on myös ulkomaisten tutkinto-opiskelijoiden integroituminen elämään Oulussa. Oamkissa on tänäkin syksynä aloittanut noin 90 kansainvälistä tutkinto-opiskelijaa, joille vieras kieli, kulttuuri ja ilmasto ovat haaste, jonka edessä voi yksin tuntua kovin voimattomalta. Oamkin ja opiskelijakunnan toive on, että kansainväliset tutkinto-opiskelijat voisivat kokea Oulun kodikseen. Opinnot toki ahmaisevat suuren osan opiskelijoiden ajasta ja energiasta, mutta todellinen kotoutuminen vaatii tuekseen myös muuta. Elämää kun on myös koulun seinien ulkopuolella.

Mikäpä edistäisi oululaistumista paremmin kuin paikallinen ystäväperhe, jonka kanssa opiskelija pääsee tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin opiskeluympäristön ulkopuolella? Ja mikä voisikaan olla meille oululaisille piristävämpää talvisen arjen keskellä, kuin tuulahdus muilta mailta? Aina kansainvälisyys ei vaadi kaukomatkoja. Maailma asuu myös Oulussa.

Ystäväperhetoimintaa on ollut monissa korkeakouluissa jo vuosia, ja tänä vuonna myös Oamk liittyy tähän joukkoon. Idea on varsin yksinkertainen: perhe ja opiskelija viettävät silloin tällöin aikaa yhdessä, toisiinsa ja toistensa kulttuureihin tutustuen. Kielitaito kehittyy, maailmankuva avartuu ja Oulusta ja Oamkista tulee taas asteen verran avoimempi ja kansainvälisempi paikka.

Itselläni tulee mieleen kokemus nuorkauppakamarireissulta parinkymmenen vuoden takaa Sveitsin Genevessä. Home hospitality -illassa pääsin vaimoni kanssa tutustumaan sveitsiläisen perheen elämään muutaman muun ulkomaalaisen kanssa. Sattumoisin vuorokauden vaihtuessa koitti oma syntymäpäiväni. Tämän kuullessaan talon isäntä innostui kestitsemään seuruettamme ”ihan viimeisen päälle”; yöstä muodostui ikimuistettava!

Ystäväperhehaku on käynnissä parhaillaan. Voisiko sinun perheesi kutsua kansainvälisen opiskelijan ystäväkseen? Tehdään tästä koko Oamkin yhteinen kampanja ystävyyden ja avoimuuden puolesta!

Toiminnasta voi lukea lisää osoitteista heimo.oamk.fi/ystavaperheet ja oamk.fi/ystavaperheet. Hakuaika päättyy 18.11.2013.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *