Maanpuolustusta ja parantamista

Tervehdys lukijoille,

Pahoittelut blogin viivästymisestä – perinteisestihän kirjoitus on ollut tapana julkaista torstaina. Onneksi tämänkertaisen kirjoituksen aiheet, eli se mitä on tehty ja mihin on valmistauduttu, toimivat kätevästi myös tekosyinä myöhästymisestä.

Eilinen päivä, eli torstai 21.11., kului allekirjoittaneen osalta jopa uutiskynnyksen ylittäneellä, Hiukkavaaran kasarmilla pidetyllä Maanpuolustuskurssin erikoiskurssilla ”Nuoret vaikuttajat 2013”. Kurssi oli ensimmäinen laatuaan. Kutsuttuina paikalle olivat Pohjois-Suomen alueella opiskelijajärjestöjen luottamustehtävissä toimivat henkilöt, ja tavoitteena oli luoda yleiskuva turvallisuudesta Suomessa sekä huoltovarmuudesta. Tavoite täyttyi mielestäni hyvin, ja kurssi herätti ajatuksia turvallisuudesta ja etenkin siitä, miten sitä poliittisilla linjauksilla voitaisiin parantaa.

Tämän päivän ja huomisen agenda onkin sitten Suomen opiskelijakuntien liiton SAMOKin (kirjoitushetkellä jo alkanut) liittokokous. OSAKO on edustettuna koko hallituksen sekä edustajiston puheenjohtajan voimin. Tavoitteenamme on vaikuttaa työn alle otettuihin liiton poliittiseen ohjelmaan sekä strategioihin, mutta ennen kaikkea myöskin valita hallituksemme puheenjohtaja Noora Nousiainen jatkamaan opiskelija-aktiivin uraansa SAMOKin hallituksen jäsenenä 2014!

SAMOK on tänäkin vuonna tehnyt loistavaa valtakunnallista työtä opiskelijoiden edunvalvonnan piirissä mm. vaikuttaessaan opintotuen puolesta sekä EU/ETA-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta perittäviä lukukausimaksuja vastaan. Molempiin ollaan toki OSAKOn toiminnalla suoraan oltu mekin vaikuttamassa: opintotuen puolesta keväällä järjestetyssä suurmielenosoituksessa ja lukukausimaksuja vastaan suoraan Oulun seudulta valittujen kansanedustajien kanssa keskustellen.

Opiskelijakuntatoiminnasta ja opiskelijoiden edunvalvonnasta olen itsekin huomannut, että useimmissa kysymyksissä opiskelijoille edulliset kannat ovat poliittisella kartalla hieman vasemmalla. Omistaan huolta pitäessämme muusta puoluekenttäsuuntautumisesta huolimatta toimimme kaikki yksissä tuumin yhteisen hyvän puolesta, kuten Vasemmistonuorten edustaja Niko Peltokangas liittokokouksen tervehdyspuheenvuorossaan leikkisästi lausui: ”SAMOK on myös siitä hieno järjestö, että sen hallituksessa saadaan myös kokoomuslaiset tekemään vasemmistolaista politiikkaa”. Tänään ja huomenna päätetään siis linjat, joiden mukaan SAMOK lähtee jatkamaan Opiskelijoiden Suomen parantamista, sekä myös henkilöt, jotka tätä käytännön työtä ensi vuonna tekevät.

Ensi viikon blogissa onkin odotettavissa yhteenvetoa liittokokouksen tuloksista.

On liittokokous
OSAKOn esitys on
Noora SAMOKiin

Liittariterveisin,

Juho Koskelainen, OSAKOn hallituksen jäsen

Haaga, Helsinki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *