17. luukku: Katja – elämä särkyy edessäni

Koskettava, mutta samalla elämänmyönteinen kertomus mielenterveyshoitaja Katja Kotikankaan, neljän pienen lapsen äidin, taistelusta ihosyöpää eli melanoomaa vastaan.

Katjalle syöpä tuli täytenä yllätyksenä ja hoitoalalla toiminut Katja tiesi että syöpä johtaa lopulta kuolemaan. Taistelu syöpää vastaa kesti noin 2 vuotta ja Katja piti päiväkirjaa tuntemuksistaan sekä ajatuksistaan lähes kuolemaansa saakka. Näistä päiväkirjamerkinnöistä toimittaja Tiina Merikanto on koonnut tämän kirjan Katjan toivomuksen mukaisesti.

Katja taisteli syöpää vastaan, mutta hän eli myös ”tässä ja nyt” ja halusi elää jokaisen päivän hyvin, ”et sit ku mä kuolen mä voin ajatella että mulla on ollut hyvä elämä”.

Katja taisteli kotiavusta ja sai sitä perheelleen Oulun lääninhallituksen myötävaikutuksella vuoden taistelun jälkeen.

Katjan valmistautuminen kuolemaan ulottui perheeseen sekä läheisiin ystäviin. Hän halusi varmistaa, että lapsista pidetään hyvää huolta myös hänen poismenonsa jälkeen. Lapsille puhuttiin myös kuolemasta.

Itse pidin kirjasta, vaikka sen lukeminen tuottikin kyyneliä.  Suosittelen kirjaa etenkin hoito- ja sosiaalialalla työskenteleville.

Varaa kirja Leevissä >>

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *