19. luukku: Tappajafarkut ja muita vastuuttomia vaatteita / Outi Moilala

Siltä varalta että joululomalla iskee inspiraatio pelkän lekottelun sijaan myös vähän sivistää itseään, kirjastonhoitaja suosittelee lomalukemiseksi myös jotain mielenkiintoista tietokirjallisuutta. Tällaista edustaa esimerkiksi kuluneena syksynä julkaistu Outi Moilalan kirjoittama Tappajafarkut ja muita vastuuttomia vaatteita.

Kirja valottaa sitä, millaisissa olosuhteissa vaatteita tuotetaan ja kuinka pitkiä vaatteiden tuotantoketjut oikein voivat olla.  Kirjassa esitellään myös eri vaatetehtaiden tarkastusjärjestelmiä ja arvioidaan niiden mahdollisuuksia vaikuttaa vaatetuotannon vastuullisuuteen. Kirjassa vilahtelee esimerkeissä  tunnettujen vaatebrändien nimiä ja myös se selviää mitä nuo kirjan nimessäkin  mainitut tappajafarkut oikein ovat.

Sen verran monimutkaisilta nuo vaatteiden tuotantokuviot vaikuttavat, että  tavallisen kuluttajan lienee mahdotonta pysyä kärryillä siitä, miten juuri hänen ostamansa vaatteet on tuotettu.  Onneksi kirjasta saa myös vinkkejä siihen, mitä vaateostoksia tehdessä kannattaa ottaa huomioon.

Kenelle: ihan kaikille jotka joskus ostavat itselleen uutta päälle pantavaa.

Tappajafarkut Leevissä >>

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *