Työharjoittelu Espanjan Sevillassa kesällä 2013

Suoritin liiketalouden opintoihini kuuluvan ammattiharjoittelun Espanjan Sevillassa kesällä 2013. Tarkoitukseni ei ollut lähteä ulkomaille harjoitteluun, sillä olin ollut jo Erasmus-vaihdossa Unkarissa syksyllä 2012, ja vaikka kokemus oli aivan huippu, ajattelin sen riittävän. Aioin suorittaa harjoittelun turvallisen tylsästi Oulussa: olin jo hakenut harjoittelupaikkaa, käynyt haastattelussa ja saanut paikan eräästä oululaisesta yrityksestä, jonne olisin mielelläni mennyt harjoitteluun.

Sitten näimme ystäväni kanssa koulun Intrassa ilmoituksen vapaista harjoittelupaikoista Espanjassa. Työtehtävät kuulostivat kiinnostavilta ja tarjolla oli useita eri alan yrityksiä ja harjoittelupaikkoja. Kiinnostuimme väkisinkin ja yllätys yllätys – suunnitelmat uusiksi, ei tuollaista tilaisuutta voinut jättää käyttämättä!

Hakuprosessi oli nopea. Otimme yhteyttä yritykseen, jonka toinen omistaja oli suomalainen, joten yhteydenpito onnistui yllättävän helposti suomeksi; lähetimme CV:t ja meitä haastateltiin Skypen kautta. Sen jälkeen yritys, joka siis järjestää harjoittelupaikkoja muista yrityksistä, tarjosikin meille harjoittelupaikkoja omalta toimistoltaan. Innostuimme välittömästi ja hyväksyimme tarjouksen hyvillä mielin: kesän tulisimme viettämään Espanjassa!

Työharjoittelu Espanjan Sevillassa kesällä 2013

Vielä valkoinen Suomi-turisti

Lähdimme matkaan tietämättä paljoakaan mikä meitä odottaisi tai mitä tulisimme tekemään. Yritys, jossa työskentelisimme, oli auttanut meitä vuokraamaan asunnon yhteistyöyrityksensä kautta. Mikäli sitä, että meidät ohjattiinkin toiseen asuntoon alkuperäisen sijasta torakkaongelman vuoksi tai sitä, että matkalaukkuni matkusti Espanjan sijasta Norjaan, ei oteta huomioon, pääsimme lähes kommelluksitta perille.

Työharjoittelu Espanjan Sevillassa kesällä 2013

Ensimmäiset tapakset – mukana tietenkin paellaa

Työharjoittelu Espanjan Sevillassa kesällä 2013

Tapas-annos ja Espanjassa suosittu juoma tinto de verano, ”kesäviini”

Työharjoittelu Espanjan Sevillassa kesällä 2013

Suomi-tuliaisia mahdolliseen koti-ikävään

Asuntomme oli mukava, kohtuuhintainen kaksio kivalta alueelta vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Sevillan ydinkeskustasta. Sevilla on kävelykaupunki, jossa lähes joka paikkaan kannatti kulkea jalkaisin. Töihin kuljimme kuitenkin bussilla, sillä kaupungin julkinen liikenne oli varsin edullinen ja toimiva.

Työharjoittelu Espanjan Sevillassa kesällä 2013

Ei palellut 🙂

Työharjoittelu Espanjan Sevillassa kesällä 2013

Sevilla yöllä. Kuva: Jenna Miikkulainen

Työharjoittelu Espanjan Sevillassa kesällä 2013

Yrityksemme kansainväliset harjoittelijat kesällä 2013. Edustettuna Tšekki, Romania, Suomi, Englanti, Saksa, Ranska ja Hollanti. Kuva: Spain Internship

Aloitimme työt heti saapumistamme seuraavana päivänä. Työtehtäväni olivat todella monipuoliset: hoidin päivittäin asiakaskontakteja sähköpostitse ja toisinaan myös puhelimitse, luin harjoittelupaikkaa hakevien opiskelijoiden CV:ita ja haastattelin heitä Skypen kautta. Tein tutkimuksia uusista markkina-alueista, päivitin yrityksen Facebook-sivuja ja huolehdin, että Sevillaan saapuvilla uusilla harjoittelijoilla oli kaikki hyvin ja autoin heitä käytännön asioissa parhaani mukaan. Toivomuksestani osa harjoittelusta oli tapahtumanjärjestystä, joten sain järjestää kaupunkikierroksia uusille harjoittelijoille ja yhteisiä tapahtumia kaikille työharjoittelijoille, jotka olivat yrityksemme kautta Sevillassa. Opin työssä paljon uutta ja sain myös paljon vastuuta, mikä oli haastavaa mutta mukavaa.

Työharjoittelu Espanjan Sevillassa kesällä 2013

Taustalla maailman suurin goottilainen katedraali, joka sijaitsee keskellä Sevillan kaunista keskustaa.

Pidin Sevillasta ja Espanjan kulttuurista todella paljon. Ruoka, ravintolakulttuuri, ilmasto ja lukemattomat muut pienet asiat olivat mieleeni. Lämpö oli välillä oululaistytölle melkein liikaa reisien liimautuessa bussin muovipenkkiin +47 asteen iltapäivähelteessä, mutta nyt Suomen talven ankeudessa tuo lämpötila ei kuulosta enää yhtään huonolta. Sevilla on kaunis kaupunki, jonka ihanissa maisemissa sain viettää unohtumattoman kesän uusien ystävien kanssa.

Työharjoittelu Espanjan Sevillassa kesällä 2013

Vapaapäivä altaalla 🙂

Työharjoittelu Espanjan Sevillassa kesällä 2013

Kotia kohti: Malagan yllä punavalkoisin siivin

Teille kaikille, jotka mietitte, lähteäkö ulkomaille vai ei – lähtekää! Lähteminen on tehty helpoksi koulun kautta eikä vaadi muuta kuin oikeanlaisen asenteen ja hieman rohkeutta. Sekä ulkomaanvaihdon että työharjoittelun ulkomailla suorittaneena en voi muuta kuin suositella lämpimästi. Sen lisäksi, että koen erottuvani työnhaussa ulkomaankokemuksieni vuoksi, olen saanut paljon uusia ystäviä ja elämyksiä. Muutama kuukausi poissa kotoa ei ole pitkä aika, mutta ulkomailla hankitut ystävyyssuhteet ja muistot säilyvät paljon, paljon pidempään.

Kanerva Huovinen, liiketalouden opiskelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *