Haasteiden ratkaisuun hyvässä tuloksellisuusvauhdissa

Hyvää vuoden 2014, ensimmäisen Oamkin itsenäisen yhtiövuoden, jatkoa! 

Vuosi 2013 jää historiaan hienona tuloksellisuuden parantamisen vuotena. Näyttää, että olemme paras ammattikorkeakoulu kaikissa kolmessa tärkeimmässä, eli eniten rahoitukseen vaikuttavassa, tuloksellisuusmittarissa. Erityisesti vuoden 2013 loistavalla tuloksellisuudella on vaikutusta rahoitustilanteeseemme vuosina 2015 -2017. Kiitokset koko henkilöstölle hienosta tuloksellisuudesta; teidän kanssanne on hienoa kehittää!

Ammattikorkeakoulujen rahoitusleikkaukset iskevät Oamkiin tiukimmin vuosina 2014  – 2015. Tällä hetkellä olemme toinen niistä ammattikorkeakouluista Suomessa, Laurean ohella, joka ei ole käynyt sellaista yt-menettelyä, jossa tavoitteena on tuotannollis-taloudellisin perustein vähentää henkilöstöä. Talouden leikkaustarve Oamkissa vuositasolla on näillä näkymin noin 2,5 M€ verrattuna vuoden 2013 budjettiin. Osakeyhtiön hallitus joutuu lähiaikoina päättämään talouden sopeutustavasta.

Emme voi tuudittautua siihen, että nyt saavutettu tuloksellisuuden parannus ja siitä seuraava rahoitustilanteemme paraneminen jatkuisi itsestään selvyytenä – muutkin amkit kyllä parantavat. Meillä on monia kehittämishaasteita, joihin yhtiömuotoinen toiminta antaa erinomaisen maaperän. Yksi tällainen on eOppimisen laajamittainen käyttöönotto ja hyödyntäminen.

Tältä pohjalta on hyvä jatkaa, mutta perinteiset menetelmät eivät enää riitä. Tarvitsemme rohkeutta ja innovatiivisuutta joka tasolla. Tarvitsemme jatkossakin sitoutunutta otetta kehittämiseen, jotta hieno kehitystrendi jatkuu ja kykenemme vastaamaan tulevaisuuden kovenevaan tuloksellisuuskilpailuun – samalla kuitenkin huolehtien tärkeästä aluevaikuttavuustehtävästämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *