Imperiumin perillinen

 

On kulunut viisi vuotta Keisarin ja Darth Vaderin kuolemasta. Imperiumi on ajettu galaksin äärilaidoille ja Kapinaliitto on kasvanut, muodostaen Uuden Tasavallan. Han Solo ja Leia Organa ovat menneet naimisiit ja ovat saamassa ensimmäiset lapsensa ja Luke Skywalker on uudelleen rakentamassa jediritarikunnan. Herkkä galaktinen rauha alkaa kuitenkin järkkyä, kun Imperiumin viimeinen suuramiraali, Thrawn, palaa Tuntemattomilta alueilta tarkoituksenaan tuhota Uusi Tasavalta.

Näin saa alkunsa Timothy Zahnin Thrawn-trilogian ensimmäinen osa ja yksi ensimmäisistä Star Wars -kirjoista. Imperiumin perillinen (1996, suom. 1997) on erinomainen jatke Star Wars -elokuville ja pakko luettava kaikille Star Wars -faneille. Kirja kertoo hyvin mitä elokuvista rakastamillemme hahmoille on tapahtunut elokuvien jälkeen, mutta sen todellinen voima on sen esittelemät uudet hahmot, joista monet nousevat tärkeiksi tekijöiksi Star Wars -universumissa: Talon Karrde, Mara Jade, Gilad Pellaeon ja etenkin suuramiraali Thrawn, joka on yksi Star Wars -universumin suosituimmista pahiksista. 

Zahn kertoo monipuolisesti Star Wars -universumista ja sen asukkaista sekä Kapinaliiton uudesta asemasta galaksissa, osoittaen todeksi vanhan sanonnan, että jonkin hallitseminen on vaikeampaa kuin taisteleminen.

”Tiedättekö mitä eroa on erehdyksellä ja virheellä, aliluutnantti? Jokainen voi erehtyä, aliluutnantti. Mutta erehdyksestä tulee virhe vasta sitten, kun sitä kieltäytyy korjaamasta.”

– Suuramiraali Thrawn

 


- Jani Nyman (KIR2SN)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *