No sehän livahteli ihan huomaamatta ohi

Nimittäin tammikuu. Onhan tässä vielä toista vuorokautta jäljellä, mutta kuitenkin. Edustajiston puheenjohtajuus on ollut aivan uudenlainen kokemus opiskelijapoliitikkourallani. Viimeiset pari vuotta olen tehnyt kokopäiväisesti luottamushommia, ensin OSAKOn hallituksessa ja sitten Opiskelijoiden Liikuntaliiton varapuheenjohtajana. Nyt olen ollut ennen kaikkea opiskelija. Samalla olen pitänyt tiiviisti yhteistyötä OSAKOn hallituksen kanssa sekä järjestellyt päivämääriä muun muassa ensimmäiseen edustajiston kokoukseen ja sen ympärillä pidettyyn edustajiston perehdytyskoulutukseen, Predariin. Mahtava kombinaatio tämä, opiskelu ja opiskelijapolitiikka.

Predarissa koulutuksiin ja illanviettoihin osallistui vaihteleva määrä ihmisiä. Mukana oli myös pohjoisen vahvistus Appelgrenin Teemu uudesta Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnasta. Uusilla edustajiston jäsenillä oli varmasti jonkin verran ihmeteltävää, mutta toivottavasti kaikki saivat koulutuksesta jotain irti. Ainakin illalla seuraleikeissä ja saunassa porukka pääsi mukavasti tutustumaan toisiinsa. Kynnys osallistua edustajiston keskusteluun toivottavasti ainakin jonkin verran madaltui.

Edustajiston kokous pidettiin koulutusviikonlopun päätteeksi. Kokouksesta tuli väkisinkin aika rankka, kun päätimme perustaa työryhmät strategian toteuttamissuunnitelman sekä viestintästrategian tekoon. Päätimme myös ottaa heti seuraavassa kokouksessa lähetekeskusteluun OSAKOn valtakunnallisen vaikuttamisen ohjelman. Rankkaa asiaa pyritään helpottamaan koko edustajistolle järjestettävässä iltakoulussa. Tavoitteena on, että jokainen edaattori pystyisi osallistumaan keskusteluun poliittisesta ohjelmasta. Asiaa ei siis voida käsitellä ihan ohimennen pitempään OSAKOn toiminnassa olleiden kesken.

Helmikuu tuo edustajiston puheenjohtajan kalenteriin vielä yhden lisäelementin. Sotshin talviolympialaiset. En tiedä, kuinka suuria urheilun ystäviä aiemmat edustajiston puheenjohtajat ovat olleet, mutta luulisin että minua on vaikea voittaa tässä asiassa. Seuraavaan 28 päivään tulisi siis sopia reportaaseja, henkilökuvia, käsikirjoittamista, pari päivää työskentelyä paikallislehdessä, elokuvien analysointia, datajournalismia, iltakouluja, kokouksia, tietovisoja, änäriä, jääkiekkoa, hiihtoa, ampumahiihtoa, curlingia, mäkihyppyä, lumilautailua sekä monia muita asioita, jotka sisällön elämääni tuovat tällä hetkellä. Rankahkoa se saattaa välillä olla, mutta kaiken otan mielelläni vastaan!

 

kaikki mitä teen

sisätiloista hankeen

vaatii aamuteen


Vesa-Ville Väänänen

OSAKOn edustajiston puheenjohtaja 2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *